De Architecten Wielerkoers editie 2023 zit er weer op. Op donderdag 21 september j.l. kwamen meer dan 100 architecten naar Hoogeveen voor een prachtige fietstocht door de omgeving. Met Industrielicht, Filex, Vepa the furniture factory en DecoLegno als organisatoren en vele andere bedrijven als cosponsors is er een geweldige dag neergezet.

Een grote groep enthousiaste architecten en interieurontwerpers uit heel Nederland genoten in Van Gogh wieleroutfits van een actieve dag op de racefiets in en rondom Hoogeveen. Er werd gefietst over het parcours van het EK wielrennen dat in dezelfde week in Drenthe verreden werd. Ook reed het peloton over het mooie Dwingelderveld en werd de Col du VAM uiteraard niet overgeslagen. Erik Luisman, werkzaam bij Vepa en medeorganisator van de Architecten Wielerkoers: “De Architecten Wielerkoers is sportiviteit gecombineerd met netwerken op de racefiets. Met unieke deelnemers op een unieke locatie, dit keer bij Vepa in Hoogeveen met een tocht door één van de mooiste fietsprovincies van Nederland.”

De editie 2023 was niet alleen een unieke EK-wielerbeleving, ook werd er volop aandacht geschonken aan het Van Gogh-jaar in Drenthe. Dit jaar is het namelijk 140 jaar geleden dat Vincent van Gogh voet op Drentse bodem zette. Het onbekende hoofdstuk in de geschiedenis van Van Gogh krijgt vanaf 2023 een gezicht in Drenthe. Het unieke wielertenue geïnspireerd op de kleuren van de ‘Zonnebloemen’ van Van Gogh, sloot hier naadloos op aan. Zo wordt het verhaal van Van Gogh zichtbaarder.

Voor de editie van 2024 zijn er alweer volop nieuwe ideeën. Luisman vervolgt: “Je kunt je nu alweer inschrijven voor de volgende editie. Zet donderdag 5 september 2024 maar alvast in je agenda. De locatie wordt later bekendgemaakt”.  Op de website van de Architecten Wielerkoers (www.architectenwielerkoers.nl) zijn alle foto’s en een aftermovie te vinden.