Jan-Wout Hulstein van Asiades doet veel zaken met China. Hieronder geeft hij een update van de situatie bij zijn Chineze leveranciers. De boodschap luidt hoopvol.

“De situatie in China is zeker hoopvol. Vorige week maandag zijn alle 4 de fabrieken weer aan het werk gegaan. Bijna alle toeleveranciers zijn ook weer aan de slag en het aantal nieuwe gevallen van het COVID-19 virus is zeer klein dus dat is fantastisch.”

“Mijn zoon woont in China en ziet het straatbeeld ook weer terugkeren zoals het was. Hij was gisteren op luchthaven Hangzhou en daar is het wel erg rustig maar er wordt weer volop gevlogen. Restaurants zijn weer gewoon open, je kunt weer ergens wat gaan drinken in de avond. Al met al heeft de situatie een goede twee maanden geduurd en ik denk dat we dat hier in Europa ook kunnen gaan verwachten.”

“Wel al met al heftig wat er gebeurt in de wereld. Ik heb Sars destijds meegemaakt en in die tijd ben ik wel doorgegaan met reizen maar deze keer kom je in veel landen gewoon niet meer binnen! Sars duurde een goed half jaar, ik denk dat hetzelfde ook hier geldt maar dat het per land een goede 2-3 maanden duurt voordat het helemaal weg is. De Highpoint beurs in de Verenigde Staten kregen we vanmorgen door: deze is ook verzet naar juni.”

Hotelbeurs Shanghai naar midden augustus, Independent Hotel Show hadden we al afgezegd vanwege de overlap met Guangzhou maar deze is nu ook verzet. Wij zijn druk bezig de backlog aan orders weg te werken en te zorgen dat we toch onder de aandacht blijven bij de klanten door landen te bezoeken waar het geen probleem is. Er komt een show in onze showroom in Apeldoorn, we zijn net klaar met fotografie van de nieuwe catalogus, we hebben twee nieuwe buitendienst mensen aangenomen vorige week. We hebben een nieuwe IT-dame aangenomen die vooral het visuele aan gaat pakken van onze online activiteiten, al met al een heel pakket waarmee we onszelf ervan verzekeren dat we het einde van het jaar positief gaan afsluiten! Nu even door de zure appel heen bijten. Onze allerbeste jaren hebben we gehad 8-9 jaar geleden toen het in Europa crisis was. Laten we hopen dat deze virus crisis uiteindelijk ook wat positiefs gaat opleveren.”

Jan-Wout Hulstein, hier in het bezit van Horeca Ambiance Magazine, gefotografeerd tijdens de Independent Hotel Show in Amsterdam, 2019.

De Asiades huishow in Apeldoorn vindt plaats van 23 maart t/m 23 april en van 4 mei t/m 15 mei.

Op de grote foto zien we de showroom van Asiades in Apeldoorn.