De eerste editie van Flanders Flooring Days (FFD) was een groot succes. FFD trok meer dan 1000 bezoekers uit meer dan 55 landen. Enthousiast kondigen de stichtende fabrikanten nu de tweede editie aan. Die vindt plaats van 22 tot 25 mei 2023. Ze wordt nog groter met meer bedrijven uit de Vlaamse regio. Bezoekers ontdekken er het beste wat Vlaanderen te bieden heeft aan de wereldwijde tapijt- en vloerenindustrie.

En 2024? Ook die editie krijgt al vorm. En die is opnieuw ambitieuzer. Het event stelt zich open voor bedrijven van buiten Vlaanderen. “Dit event voelt als een uitnodiging bij een vriend thuis in plaats van in een restaurant”, aldus Ruben Desmet, CEO van Unilin Flooring en één van de oprichtende partners. De eerste editie van FFD verwelkomde bezoekers in de showrooms van de 10 grootste Vlaamse leveranciers van vloeren. Het initiatief kwam van 7 Vlaamse toonaangevende bedrijven uit de sector.

Voor de editie 2023 verwelkomt Flanders Flooring Days nieuwe spelers. 12 toonaangevende Vlaamse vloerfabrikanten trakteren bezoekers bezoeken in hun flagship showrooms en fabrieken. De bezoekers ontdekken die binnen een straal van nog geen 25 kilometer, in het hart van het vlot bereikbare Vlaanderen. Het resultaat? Een uiterst tijdefficiënt bezoek voor wie op de hoogte wil blijven van trends in de sector.

Associated Weavers, Beauflor, Belysse, Berry Alloc, Betap, Condor Group, COREtec Floors, Lano, McThree, Osta Carpets, Real Orotex en Unilin zetten hun deuren open voor bezoekers van over de hele wereld.

Een traditionele beurs toont je maar een selectie van wat elke producent heeft. Hier krijgen bezoekers alles te zien van elk deelnemend bedrijf. Of zoals een van de bezoekers het verwoordde: “Zo inspirerend. Als klant kreeg ik de unieke kans om het complete assortiment van verschillende fabrikanten te zien.” De grondleggers van dit prestigieuze event geven bezoekers de dichtste en compleetste insidersblik die ze kunnen krijgen. Bezoekers stellen hun vragen rechtstreeks aan de mensen achter de bedrijven. Ze hebben er ook veel kans om te praten met de exclusieve groep groothandelaren en detailhandelaren die net als hen het event bezoeken. Fabrieksrondleidingen toppen het geheel af.

Deze toonaangevende producenten uit de carpet- en flooring-industrie staan te popelen om hun klanten weer bij hen ‘thuis’ uit te nodigen. En ook de klanten komen graag weer op bezoek. De tweede editie voegt nog meer kansen toe om te ontdekken, te ontmoeten en te leren. Het geheel wordt afgewerkt met een heerlijk sausje van Vlaamse culinaire en culturele tradities: Vlaamse gastvrijheid op zijn best, opnieuw in 2023. De grondleggers tonen hun ware innovatieve geest. Ze maken 2024 nog inclusiever en spannender. Want in 2024 verwelkomt FFD ook andere Europese spelers. Ze kunnen zich tonen aan de bezoekende groothandels en retailers. Vlaanderen is klein qua oppervlakte, maar groot genoeg om zich open te stellen voor de vloerenwereld.

De editie van 2023 vindt plaats van 22 tot 25 mei. Bezoeken kan enkel met registratie via https://flandersflooringdays.com/be-nl. Na registratie contacteert de fabrikant de bezoeker om een concrete afspraak vast te leggen