Auping presenteert de bedtextielcollectie van komend najaar. De collectie bevat – naast de voor Auping kenmerkende grafische dessins – vernieuwende dessins met organische vormen en patronen en ook mooie geweven dekbedovertrekken.

De overtrekken hebben geraffineerde kleurcombinaties: van zand, lila en mauve tot bruin, geel en rood. Ook bevat de collectie zachtere kleurtinten zoals roze, grijs en camel. Aan het overtrek Sydney Multi is lyocell toegevoegd. Lyocell is gemaakt van vezels van beukenbomen die minder water, bestrijdingsmiddelen en kunstmest nodig hebben om te groeien. Een duurzame optie dus, en door een combinatie met katoensatijn is het overtrek zijdezacht, glanzend en aangenaam om onder te slapen.

Alle overtrekken hebben een extra lange instopstrook waardoor ze ook geschikt zijn voor hoge matrassen. Met de lusjes aan de binnenkant zijn de overtrekken eenvoudig aan een Auping dekbed vast te maken zodat het dekbed altijd op zijn plek blijft. De najaarscollectie is vanaf oktober 2021 verkrijgbaar bij alle Auping winkels en in de webshop. Alle overtrekken zijn beschikbaar in 1- en 2-persoonsuitvoeringen.