De Wilson-sofa zet een nieuw statement als het gaat om meubels, geproduceerd in milieuvriendelijke materialen met een eerlijk prijskaartje. Deze 3-zitsbank is het meest ambitieuze en verantwoordelijke design van SOFACOMPANY, aldus het merk. “Dit tijdloze design heeft niet alleen een comfortabele, loungy uitstraling, maar is ook bijzonder slijtvast door het handgemaakte, houten frame. Dé klassieke en duurzame sofa om je woonkamer een finishing touch te geven.”

Waar je SOFACOMPANY normaal gesproken herkent van haar kleurrijke en fleurige sofa’s en fauteuils, gooit dit Deense meubeldesignmerk het met het nieuwe design over een andere boeg. De Wilson is de eerste bank van het bedrijf, die van binnenuit is ontworpen en met milieuvriendelijke materialen is geproduceerd. De sofa heeft uitgebreide tests van kussenvulling en textiel doorstaan, voordat het de uiteindelijke leverancier van ontwerp en materiaal naar keuze bereikte. “Tijdens het proces wilde SOFACOMPANY ervoor zorgen dat de bank op de meest verantwoorde manier werd gemaakt en toch betaalbaar was. Een ander doel was om ervoor te zorgen dat Wilson van een zo duurzaam mogelijke kwaliteit werd geproduceerd. We kunnen beamen dat dit goed is gelukt”, aldus de Denen.

‘’Je kunt gemakkelijk een bank maken van afvalproducten, maar dat zou geen massaproductie mogelijk maken en tegelijkertijd zou de kwaliteit onstabiel zijn. We zijn erin geslaagd een bank te produceren die aan onze hoge kwaliteitseisen voldoet, tegen een redelijke prijs en die bijdraagt aan het minimaliseren van onze totale ecologische voetafdruk. Het laat zien dat we een lange weg hebben afgelegd op het gebied van milieuvriendelijke meubelproductie’’ aldus Head Of Design bij SOFACOMPANY, Line Nevers Krabbenhøft.

Geïnspireerd op de ‘laidback’ stijl van de jaren ’70 en op de huidige trend, waarbij in- en outdoor meubels meer en meer gelijkenissen vertonen, is dit tijdloze design dé klassieke sofa om je woonkamer een finishing touch te geven. En voor de twee linkerhanden onder ons; het frame van Wilson is gemaakt voor flat-pack transport en kan geheel zonder schroeven worden gemonteerd. Dat scheelt je weer tijd en frustratie en binnen no time kun je genieten van een avondje bankhangen op je nieuwe, comfortabele sofa.

“Deze duurzaamheidstopper heeft natuurlijke latex als vulmateriaal in de bank, wat bekend is van de productie van matrassen. Je leest het goed, dus pas maar op dat je niet in slaap valt tijdens je favoriete serie. De buitenste laag is SOFACOMPANY’s 100 procent hergebruikte Forest Mole-stof, die een linnenachtige look creëert, ook bekend van de CHILL- en Vilmar-banken van het bedrijf. Het enige element dat niet duurzaam kan worden ingekocht, is de lak die het frame bedekt. Dit verlengt echter de  levensduur van de bank in vergelijking met bijvoorbeeld een zeepbehandeling, dus al met al is lak de milieuvriendelijkere oplossing. Tot slot is er een rits in de buitenstof genaaid, zodat deze makkelijker te wassen is, waardoor de bank er voor een langere tijd als nieuw uit blijft zien. Dit resulteert in een minder snelle behoefte aan een nieuwe bank. Dat noem je nog eens een win-win situatie.”

“We hebben allemaal middelen geprobeerd in onze zoektocht naar millieuvriendelijke materialen. We hebben contact gehad met ontwikkelaars en leveranciers over de hele wereld en uiteindelijk zijn we erin geslaagd een model te maken die minder milieubelastend is dan gewone meubelen”, aldus Line Nevers Krabbenhøft.