Auping vernieuwt zijn bedtextielcollecties: er komt een kwalitatieve, doorlopende basiscollectie die twee keer per jaar wordt aangevuld met een kleinere seizoenscollectie met de kenmerkende, kleurrijke Auping prints. De nieuwe basis- en voorjaarscollectie zijn vanaf begin april verkrijgbaar.

De basiscollectie is ontstaan vanuit het idee dat Auping niet elk seizoen de markt wil overspoelen met grote collecties. Het bedrijf uit Deventer droomt van een duurzame wereld waarin zo min mogelijk wordt verspild en wil daarom af van het fast fashion-principe voor bedtextiel. Alle overtrekken zijn GOTS-gecertificeerd. De basiscollectie bestaat uit kwalitatieve, tijdloze basics: effen overtrekken in rustige kleuren en dessins als een klassieke streep en ruit. De overtrekken zijn gemaakt van zacht, gewassen katoen en crispy percalkatoen en zijn afgewerkt met kwalitatieve stiksels en biezen.

Elk seizoen voegt Auping een kleine seizoenscollectie toe als aanvulling op de basiscollectie, passend bij de trends en kleuren van dat seizoen. Deze collectie is goed doordacht en afgestemd op de kleuren van de bedden en de kleuren uit de basiscollectie, zodat de overtrekken altijd goed met verschillende Auping producten gecombineerd kunnen worden. Deze eerste voorjaarscollectie bestaat uit zeven frisse en kleurrijke overtrekken gemaakt van 100% biologisch katoensatijn.

Alle overtrekken hebben een extra lange instopstrook, waardoor ze ook geschikt zijn voor hoge matrassen. Met de lusjes aan de binnenkant zijn de overtrekken eenvoudig aan een Auping dekbed vast te maken, zodat het dekbed altijd op zijn plek blijft. De collectie is vanaf april 2022 verkrijgbaar bij alle Auping winkels en in de webshop. Alle overtrekken zijn beschikbaar in 1- en 2-persoonsuitvoeringen.

Auping droomt van een wereld waarin alles onder milieu- en arbeidsvriendelijke omstandigheden wordt gemaakt. Daarom kiest het familiebedrijf uit Deventer voor duurzame productie van de bedtextielcollectie en hebben alle dekbedovertrekken het internationaal erkende GOTS-certificaat. Dit is de allerhoogste internationale norm voor biologisch textiel, een garantie voor topkwaliteit en het laat zien dat de hele keten voldoet aan strenge sociale en milieueisen. Van de katoenteelt en het ontwikkelen van een product tot aan de verpakking ervan. Een GOTS-gecertificeerd product moet gemaakt zijn van 95% gecertificeerde, biologische vezels. De overige 5%, bijvoorbeeld een knoopje of een ritssluiting, moet gemaakt zijn van andere duurzame of gerecyclede materialen.

Al het Auping bedtextiel, dus zowel de hoeslakens als de dekbedovertrekken, wordt vanaf 2022 geproduceerd door Vandyck. Dit familiebedrijf werd in 1923 opgericht door Cornelis van Dijk en wordt nu geleid door de derde en vierde generatie. Vandyck is uitgegroeid tot een wereldmerk voor bedden- en badgoed. Vandyck en Koninklijke Auping herkennen en versterken elkaar in waarden zoals kwaliteit, design, duurzaamheid en lokale productie. Vandyck is sinds 2019 GOTS-gecertificeerd.