Per 1 januari 2018 treedt Jan-Joost Bosman (1971) aan als nieuwe Algemeen Directeur van Koninklijke Auping, de Nederlandse producent en retailer van slaapcomfort producten. Bosman vervult momenteel nog de functie van Market Director Nederland binnen Auping. Hij heeft ruime ervaring op het gebied van marketing, sales en general management. Eerder werkte hij bij onder andere L’Oréal en Verosol. Bosman volgt Aart Roos op, die in september afscheid nam.

Anders nieuws van Auping: de leverancier opende in december de eerste Auping Matras Studio geopend in Leidschendam, in winkelcentrum Leidsenhage (vanaf 2019 ‘Mall of the Netherlands’). In de Auping Matras Studio geven rugexperts, gespecialiseerd in slaapergonomie, consumenten deskundig en objectief advies over welke matras en welk kussen het beste bij hun slaapvoorkeuren, lichaamsbouw en slaaphouding passen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een innovatief meetmatras. De Auping Matras Studio is een volledig nieuw concept waarbij de consument in drie heldere stappen professioneel advies krijgt en een weloverwogen keuze kan maken.

Willemien Boot, Financieel Directeur en waarnemend Algemeen Directeur van Auping over de benoeming: “Wij zijn verheugd dat wij in Jan-Joost onze nieuwe Algemeen Directeur hebben gevonden. Zijn brede ervaring, gecombineerd met zijn waardevolle kennis over Auping en zijn persoonlijke integriteit, maken hem bijzonder geschikt om de strategie en visie van Auping in goede banen te leiden.”

Jan-Joost Bosman over zijn benoeming: “Al enige tijd werk ik met veel energie en passie voor Auping. Het is dan ook een eer om nu aan het roer te staan van dit mooie familiebedrijf uit Deventer. Ik kijk ernaar uit om verder te bouwen aan de strategie van de organisatie, waarbij ik het uitermate belangrijk vind om de consument centraal te stellen – met daarbij marktbewerking, innovatie en organisatie als belangrijke pijlers. Auping is een prachtig Nederlands bedrijf waar slaapcomfort producten geheel op Nederlandse bodem worden ontwikkeld en geproduceerd. Samen met mijn collega’s wil ik het verschil maken op het gebied van rust, comfort en duurzaamheid.”