Leolux heeft een collectie banken en fauteuils ontwikkeld voor de consument die kleiner woont; de naam van dit nieuwe merk is Évidence. Évidence krijgt een vaste presentatie in de Woonindustrie en is voor het eerst te zien tijdens de vakbeurs van 10-13 februari 2019. Een echte primeur is het echter niet, het label is al bij een aantal woonwinkels te zien en te koop.

De fabrikant uit Venlo laat in een persbericht weten dat wie “compact kwaliteitsdesign” zoekt al 85 jaar bij de onderneming terecht kan. Daarnaast wordt nog een aantal kenmerken van Leolux opgesomd: topkwaliteit, eindeloos comfort en niet al te veel keuzestress. “Een heldere behoefte, waaraan de Leolux organisatie nu nóg beter gehoor geeft met de introductie van een nieuw label: Évidence. De collectie bestaat uit banken en fauteuils met ranke lijnen die ideaal zijn voor de kleine woonkamer. Met de modellen wordt optimaal gebruik van de ruimte gemaakt, zonder in te leveren op comfort.”

De modellen van Évidence zijn verkrijgbaar in meerdere maten en uitvoeringen. Denk aan bekleding van leer, stof of Alcantara. Daarnaast hebben bijna alle modellen de mogelijkheid om de zithoogte en -diepte aan te passen. De collectie wordt op korte termijn uitgebreid met designs die speciaal voor Evidence zijn ontworpen.

De modellen hebben zich al bewezen, stelt Leolux, en zijn ontwikkeld en gemaakt door de eigen experts. De specifieke consument die voor Évidence moet vallen wordt verleid met een onderscheidende uitstraling in fotografie die te zien is op de website en in het drukwerk.