Met de lancering van Homestudios, gevestigd aan de Proostwetering in Utrecht, gaat BAM toekomstige bewoners inspireren en faciliteren om hun woning met gemak persoonlijk in te richten, aldus de bouwmaatschappij. Zij worden via een digitale klantreis en een fysiek experience center geadviseerd en begeleid vanaf het moment van oriëntatie op een nieuwe woning tot en met het wonen, met altijd de juiste expert op het juiste moment. Homestudios biedt daarbij producten en diensten aan die bewoners helpen om van hun nieuwe huis een thuis te maken.

Homestudios is een samenwerking van BAM Bouw en Vastgoed Nederland en vele partners. Dit initiatief is gericht op het optimaal bedienen van toekomstige bewoners van een door BAM gebouwde woning. “Homestudios inspireert en faciliteert hen via een unieke digitale en fysieke klantreis. Het belangrijkste uitgangspunt is het bieden van een 9+-klantbeleving met altijd de juiste informatie en inspiratie op het juiste moment, waarin Homestudios bewoners begeleidt naar hun persoonlijke thuis.” Dat geven van streefrapportcijfers aan jezelf moet toch echt eens stoppen…

“Wij bieden toekomstige bewoners al langer de mogelijkheid om hun woning woonklaar te laten opleveren” zegt Mario Broos, directeur bij BAM Bouw en Vastgoed Nederland. “Voorheen maakten bewoners vaak hun keuze op basis van tekeningen of kleine samples van bijvoorbeeld tegels. Bij Homestudios krijgen bewoners straks een experience die is toegespitst op hun persoonlijke situatie en wensen. In plaats van het maken van keuzes vanaf papier, doen zij dat straks op basis van wat ze zien, voelen, ruiken, proeven en beleven; een complete woonervaring voordat je gaat wonen. Op deze schaal is dat uniek in Nederland.” Uniek? Ooit wel eens van een grote woonwinkel met een volledig ingerichte showroom gehoord? Daar zijn talloze voorbeelden van.

Samen met vele partners, ieder met hun eigen expertise, worden toekomstige bewoners op elk denkbaar onderdeel van hun woning geadviseerd, geïnspireerd en bediend. De huidige partners zijn: ABB/Busch-Jaeger (huisautomatisering/schakelmateriaal), ATAG Benelux (keukenapparatuur), Berkvens (binnendeuren en kozijnen), Bosch Siemens Huishoudapparaten (keukenapparatuur), Bruynzeel Keukens, Douglas & Jones (tegels), Duravit (sanitair), FAKRO (dakramen en platdakproducten), Hansgrohe (kranen en douches), Hattelli Projects (vloeren, inbouwkasten en raamdecoratie), Ideal Standard (sanitair), Knipping Kozijnen (dakkapellen), Maretti Lighting (binnen- en buitenverlichting), PPG/Sigma (verf), Rebellenclub (meubels, karpetten en woonaccessoires), Samsung (consumentenelektronica) en SieMatic (keukens).

“Homestudios is een uniek concept in de vastgoedontwikkeling en bouwindustrie, omdat het de klantreis van de uiteindelijke bewoner centraal stelt”, aldus Ard Siekerman, directeur Customer Excellence bij Homestudios. ‘Tijdens deze betekenisvolle reis wordt de klant ontzorgd en geïnspireerd en kan hij zijn woning compleet inrichten. Ons assortiment van producten en diensten is breed en diep en voorziet in alle mogelijke behoeften; van uitbouw tot keuken en van verlichting tot meubilair. Wij maken dit waar door de combinatie van tactiele ervaring (fysieke experience), digitale oriëntatie op de mogelijkheden (homestudios.nl) en de persoonlijke gids in de persoon van onze woonadviseur. In de gehele keten van ontwikkelen, klant bedienen en bouwen zorgen wij zo voor een 9+-ervaring bij toekomstige bewoners.” Ontzorgen is een eufemisme voor: ik denk wel voor jou na, want jij hebt daar geen zin in.

“De naam Homestudios komt voort uit de samenstelling van vijf studio’s die de toekomstige bewoners samen met hun persoonlijke woonadviseur zullen doorlopen. Elke studio draagt op een unieke manier bij aan de oriëntatie, inspiratie en het maken van keuzes.” Op de online Mijn Homestudios omgeving krijgen geïnteresseerden voor aankoop en kopers na aankoop een persoonlijke online omgeving waar alle keuzemogelijkheden en relevante informatie snel en gemakkelijk te vinden zijn.

Homestudios is gevestigd aan de Proostwetering 31 te Utrecht. Deze locatie, aan de westkant van Utrecht, is zowel met het openbaar vervoer als met de auto zeer goed te bereiken. Op loopafstand is een bushalte met directe verbindingen naar onder meer station Utrecht CS en Utrecht Leidsche Rijn.

De eerste kopers worden voor de zomer in Homestudios ontvangen. De officiële opening van Homestudios vindt plaats in het derde kwartaal van 2018.