Uit de Bedtextiel Marktmonitor 2023 blijkt dat de consument het meest zoekt naar een hoofdkussen dat van bamboe is gemaakt. Op de tweede plaats staat traagschuim en dons staat op de derde plaats. Voor het komende jaar voorziet Marktdata.nl op basis van intelligente extrapolatie van big data een groeiende populariteit van de materiaalsoorten wol en gel.

Marktdata.nl heeft een database ingericht met alle gerelateerde zoekopdrachten in de Google zoekmachine op het gebied van bedtextiel. Uit deze database van zoekopdrachten die gerelateerd zijn aan bedtextiel blijkt dat in de afgelopen vier jaar er maandelijks ruim 236.000 zoekopdrachten in Nederland zijn uitgevoerd naar hoofdkussens. Het zoekvolume naar kussens is de afgelopen paar jaar gestegen. Betrof het gemiddeld aantal maandelijkse zoekopdrachten in 2019 nog 164.000 zoekopdrachten, in het jaar 2022 werd er maandelijks gemiddeld ruim 254.000 keer gezocht naar kussens. Daarmee is het zoekvolume in drie jaar tijd met 55% toegenomen.

Het materiaalsoort met het meeste zoekvolume is bamboe. In de afgelopen vier jaar werd er ruim 4.700 keer per maand in de Google zoekmachine in Nederland gezocht met de term “bamboe” in de zoekopdracht in relatie tot kussens. Daarnaast worden de materiaalsoorten traagschuim en dons frequent gezocht. 18,5 Procent van het zoekvolume met materiaalaanduiding heeft betrekking op bamboe. Op de tweede plaats staat traagschuim met een aandeel van 17,5 procent in het zoekvolume. De nummer drie is dons, welke 15,2 procent van het zoekvolume vertegenwoordigt.

De Bedtextiel Marktmonitor 2023 geeft tevens prognoses over de ontwikkeling van de populariteit van de verschillende materiaalsoorten van hoofdkussens. Voor het komende jaar voorziet men een groeiende populariteit van de materiaalsoorten wol en gel.

https://www.marktdata.nl/rapporten/Bedtextiel-Marktmonitor-2023