ONTDEK DE BEKA® SLAAPBANKEN: HET IDEALE MEUBEL VOOR KLEINE* RUIMTES

*maar ook prachtig in grotere ruimtes

 

Beka® heeft vier modellen op de markt gebracht. Twee daarvan zijn bedoeld voor dagelijks gebruik (Modular en Horizon), een voor regelmatig (Cloud) en een voor sporadisch (Moon). Er is dus een Beka® slaapbank voor alle kamers: van master slaapkamer tot de logeerkamer. ”Alle slaapbanken bevatten een GELTEX® matras die garant staat voor ultiem slaapcomfort. Bovendien zijn de vier modellen verkrijgbaar in zestien verschillende stoffen, zodat de consument kan de slaapbank aan kan passen aan haar interieur.

Beka® is exposant op de Woonindustrie in Nieuwegein (slapenafdeling) waar de voorjaarsvakdagen van 4 t/m 7 februari worden georganiseerd.

”In heel wat huizen en appartementen is de woonruimte beperkt. Ook in ruimere woningen is de plaats in de slaapkamer vaak begrensd. Een kast, een bureau, decoratie en – uiteraard – een bed; het is vaak een uitdaging om dat alles in een kleine ruimte te plaatsen en het er nog eens mooi te laten uitzien. Om je daarbij te helpen geeft Beka® 5 tips om een kleine(re) ruimte in te richten.”

De tips

1.Lichte kleuren en spiegels

Lichte kleuren op je muren of meubels in lichte tinten creëren de illusie van ruimte en openheid. Om te vermijden dat het geheel een saaie beige bedoening wordt, kan je de lichte kleuren combineren met enkele felle, donkere accenten. Let er gewoon op dat de lichte kleuren altijd de bovenhand hebben.

Om de illusie van openheid en licht te versterken kan je gebruikmaken van spiegels. Ze capteren en reflecteren licht en doen de ruimte groter lijken.

2.Ga voor minimalistisch

Bij kleine ruimtes beperk je best de decoratie. Een te veel eraan zal je ruimte overvol en nog kleiner doen aanvoelen. Ga dus voor een minimalistische look met een of twee decoratieve elementen die de aandacht trekken.

3.Ruim regelmatig op

Een tip die niet iedereen graag zal horen: wees netjes en ruim regelmatig op. Hoe rommeliger een ruimte, hoe minder plaats er is en hoe kleiner ze zal lijken. Verwerk opbergruimte in je inrichting zodat alles een plaats heeft en niets nodeloos moet rondslingeren.

4.Gebruik de verticale ruimte

Een ruimte maar zo groot als de oppervlakte van de vloer? Think again. Ook de muren hebben heel wat vierkante meters die je kan vullen. Planken, verticale organizers of hoge boekenkasten, alles is mogelijk. Bovendien trekt dat de aandacht naar omhoog, wat de kamer groter doet lijken.

5.Multifunctionele meubels

Als je weinig ruimte hebt, zijn multifunctionele meubels een godsgeschenk. Je hebt twee meubels op de ruimte van een. Denk aan een tafel dat ook een kast is, een poef met opbergruimte of een slaapbank. Dat laatste heeft bij vele de connotatie van oncomfortabel en onhandig. Daar wil Beka® met haar slaapbanken tegenin gaan.