De Partnertage Ostwestfalen waren van 30 januari tot en met 1 februari en volgens de organisatie is het een succesvolle editie geworden in Bad Salzuflen.

Een goede, realistische stemming in het Messezentrum Bad Salzuflen tijdens deze editie in een markt vol uitdagingen. Alle belangrijke inkoopgroepen en grote klanten kwamen langs om gezamenlijk de meubelconsumptie voor 2024 aan te jagen. Waarbij massief hout het nog steeds goed doet in het landelijke Duitsland, maar ook ribfluweel banken met een weegschaalfunctie voor de Ulli’s en Ute’s met overgewicht, trendmeubelen met cashmir wol stoffering en stoelen en bankjes met afgeronde vormen: nieuw voor de Oosterburen, bij ons oud nieuws.

Giga, Begros, KHG, Lutz, VME, EMV, Alliance, GfM-Trend, MHK, Garant, Poco, Roller, Boss, Mömax, Möbelix, Leiner, Möbelfundgrube, Möbelando, Obi, Musterring, Otto, Check 24, Wayfair, Home 24 – voorbeelden van inkopers die rondliepen op de beurs en ook inkochten voor het komende halfjaar en wellicht nog daarna. En dat waren alleen nog maar de Duitsers: uit het buitenland waren er inkopers uit onder andere Polen, Bulgarije, Hongarije, Bosnië, Slovenië, Servië, Zwitserland, Luxemburg en Tsjechië. Ronde de 100 exposanten stonden drie dagen lang hun noviteiten te tonen in Bad Salzuflen waarvan men hoopt dat consumenten deze gaan aanschaffen. Aan de exposanten zal het niet liggen, zo stelt de organisatie: goede modellen, goede prijzen en dus goed verkocht. Dat is het grappige van deze beurs: het draait onomwonden om handel voor het middellage segment en dat wordt niet onder stoelen of banken gestoken. Geen pretentieuze verhalen, prijs bepalen, hand erop, biertje erbij en klaar. En dan op naar de M.O.W. in het najaar, het grotere broertje van deze beurs.

Dat weten ze in Ostwestfalen ook: het draait hier om assortimenten, actiemodellen en reclamestunters voor cash en carry. Online aanbieders kopen hier in, maar ook gewone woonzaken en traditionele winkeliers. Hoeveel bezoekers er zijn geweest doet er niet toe, de exposanten weten precies wie er wel en niet waren. Meubelen voor bescheiden budgetten voor thuis en het thuiskantoor, bedden, meubelen die kant en klaar verpakt zijn, modulaire meubelen voor de woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer, zolderkamer, niet zeuren, afrekenen, neerzetten en snel vervangen. Hier geen verhalen over recyclen of een lange levensduur. Snel een tafel nodig? Aanpakken. Daarna weer snel een nieuwe tafel nodig? Wat had je dan gedacht voor die prijs? Helder en zonder poeha. Dit is geen Keulen, Milaan of Parijs, dit is Bad Salzuflen.

Exposanten tevreden, bezoekers tevreden, beurs dus tevreden. Gemeinsam geht immer was: gezamenlijk komt er altijd beweging in de boel. De datum van de volgende editie van deze beurs met gratis toegang, parkeren, catering en goede bereikbaarheid met de auto (met de trein en daarna de bus vanuit Herford is het een gedoe maar welke meubelprofessional rijdt er nou geen auto?) als bekende troeven wordt later meegedeeld. Rechtzeitig.