‘We go the extra mile for Belgian design!’

Fedustria neemt momenteel deel aan de Belgische economische missie naar Australië, onder leiding van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid van België.

Belgofurn Director Kevin Snyders vanuit Australië: ”Dit gebeurt samen met 300 deelnemers uit talrijke sectoren. De delegatie wordt eveneens vergezeld door een ministeriële delegatie bestaande uit de federale minister van Buitenlandse Zaken, Mevrouw Lahbib, de minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Rudi Vervoort, vice-minister-president van de Waalse regering Willy Borsus en als vervanger voor de Vlaamse MP Jan Jambon vertegenwoordigt minister van Financiën De Heer Diependaele de Vlaamse regering.”

2,3 miljard

Een dergelijke prinselijke missie wordt gezamenlijk georganiseerd met de FOD Buitenlandse Zaken, het Agentschap Buitenlandse handel en de drie regionale agentschappen die verantwoordelijk zijn voor de promotie van handel en investeringen (FIT, AWEX en HUB Brussel). Kevin: ”Elke deelnemer krijgt een uitgebreid, op maat gemaakt, programma van lokale ontmoetingen (de B2B’s), seminaries en bedrijfsbezoeken. De focus van Fedustria ligt enerzijds op het marktpotentieel voor de Belgische meubel-, hout- en textielbedrijven en anderzijds op de high level contacten op economisch en politiek vlak. Australië is een groot land, ruim 50% groter als Europa, maar heeft ‘slechts’ 26 miljoen inwoners waarvan 90% in de stedelijke gebieden woont. Australiërs staan gekend voor hun hoge levenskwaliteit en hoog beschikbaar inkomen,. Met 2,3 miljard euro aan export vanuit België zijn we de 5de grootste Europese exporteur naar het land.”

”Heel wat van onze bedrijven binnen de Fedustria sectoren zijn daarom zeer actief op de Australische markt. Zo hadden we ontmoetingen met de lokale vertegenwoordigers voor bijvoorbeeld Unilin, Bekaert Deslee en Renson. Ragolle, Belgotex en BIG zijn gevestigde waarden hier. Ook Paul Renson is één van de deelnemers aan deze missie en zo konden we eveneens kennis maken met Julie de Brabandere die recent werd aangesteld als als General Manager voor Renson down under.”

 

 

Outdoor living

Kevin Snyders bezocht als Director BelgoFurn / Belgian Furniture (de exportpromotievisie van Fedustria) al talrijke lokale partners van de bij Belgofurn aangesloten Belgische meubelbedrijven. ”Vooral onze specialisten op het vlak van outdoor living doen hier goede zaken. Ons land is trendsetter en geniet wereldwijde faam op vlak van buiten design. Australië, met haar broeierige klimaat en hoogste percentages UV-stralingen ter wereld, is dan ook de ideale markt voor onze Belgische outdoor specialisten. West-Vlaamse bedrijven zoals Umbrosa met haar prachtige parasols én Renson met haar terrasoverkappingen bieden de ideale bescherming om op een veilige manier outdoors te genieten in Australië.”

 

 

De gerenommeerde Belgische buitenmerken zijn te vinden in heel Australië. Kevin: ”Vincent Sheppard bijvoorbeeld heeft met Cotswold Furniture zelfs een eigen Australische entiteit waarbij ook Heatsail haar producten verdeeld. Heatsail heeft unieke producten waarbij verlichting, verwarming, shading en cooling worden samengebracht tot ingenieuze high end design masterpieces. Ideaal in deze markt.”

 

>> ‘Onze sectoren zijn kampioen in de export (+70%) van kwalitatief design naar veeleisende markten en klanten over de hele wereld’ >>

 

Topmerken

Zelfs de logistieke uitdagingen vormen geen probleem voor de talrijke lokale partners van onze Vlaamse bedrijven. ”Sommige van deze partners werken al decennialang met onze bedrijven én zijn lovend over de hoge kwaliteit, het prachtige design en de uitmuntende service waarvoor onze bedrijven bekend staan.”

Een van de eerste bezoeken was bij Living Edge. Living Edge verdeelt onder andere Extremis, Per/Use en Limited Edition. Heel trots werden tijdens het bezoek films vertoond van een interior design event van enkele weken geleden waar de fouding father van Extremis, Dirk Wynants, zelf  aanwezig was om een 15-meter lange Panigri tafel te promoten. Kevin vervolgt: ”Ook hadden we de gelegenheid om Richard Haigh, eigenaar van Parterre Garden, met onder andere winkels in Sydney en Melbourne, te ontmoeten. Vanaf het prille begin, ongeveer 30 jaar geleden, is hij de agent voor Royal Botania. De Belgische manier van zaken doen ligt hem duidelijk want ondertussen verdeelt hij ook andere Belgische topmerken zoals Domani, Gardeco en Gommaire, stuk voor stuk high end topmerken van Belgische bodem.”

 

Dat is nog niet alles. Kevin: ”Een van de grootste en bekendste meubelmerken van ons land, Ethnicraft, is uiteraard ook prominent aanwezig in de markt. Met verkooppunten in Perth, Sydney, Brisbane, Melbourne en Adelaide heeft Ethnicraft hier een mooie vertegenwoordiging. Zowel hun binnen- als buitencreaties doen het hier zeer goed.”

 

Ethnicraft

 

Tot slot bracht de delegatie ook nog een bezoek aan Outdoor Elegance, dat met haar 7 verkooppunten het West-Vlaamse Jati & Kebon succesvol verdeelt. Kevin Snyders concludeert: ”Australië is een land met veel opportuniteiten, een land dat onze Belgische design producten sterk apprecieert.” Wat is nou het geheim van de Belgen, Kevin? Kevin: ”Wie kiest voor Belgische creaties doet dat vanuit een voorliefde voor luxe, professioneel vakmanschap, en creatief elegant design. Belgische meubel- en designbedrijven begrijpen dat visionaire ontwerpen en hoogwaardige productietechnieken niet de enige kwaliteiten zijn die hen tot toonaangevende leveranciers maken. Zij bieden ook een meerwaarde via een uitzonderlijke service in elke fase, van schets tot oplevering en nazorg.”

 

Meer info: www.belgianfurniture.be