Méér goed nieuws over Design Passage, het hagelnieuwe designfestival op de bovenverdiepingen van de Haagse Passage, waar jonge creatieven, kleine labels van echte makers en merken hun dingen presenteren. Bij elkaar is in deze expositie een variëteit aan bijzondere lampen, duurzame kleden, meubels, objecten te zien. Leuk om de ontwerpers te spreken en iets heel bijzonders meer naar huis te nemen!

De designwereld is enorm optimistisch, pluriform en internationaal. In Nederland werken veel makers uit andere landen in de creatieve industrie. Dat die bruist, zie je in Design Passage! ”Omdat er in onze mooie stad niet alleen duinen, maar ook ambassades zijn, hebben we die laatste uitgenodigd om hún talenten in het zonnetje te zetten. Bangladesh, Brazilië, Griekenland, Malta en Kosovo maken van Design Passage een extra interessante aangelegenheid. Over de vraag ‘wat is nu eigenlijk design en wat ambachtelijkheid?’ raken we niet uitgepraat. Een beetje humor mag wel, vinden ook de studenten van KABK die in ‘Bauhaus Laugh House’ objecten van beroemde Modernistische kunstenaars zoals Le Corbusier en Oskar Schlemmer en Bauhaus prominenten Ludwig Mies van de Rohe, Josef Alberts en Marcel Breuer lichtjes op de hak nemen.”

Kukka, Nina van Bart, Bas Kosters, René Knip, Aptum, Kars + Boom, Atelier van Asseldonk, Mimi Berlin, Studio Mirte, Juno Brown,  Martina Farrugia, Roberta Banqueri en vele vele anderen: ga ze zien!

Design Passage vrijdag 17 t/m zondag 19 november, ingang via Achterom 65, 2511 AH Den Haag (achter/rear Nespresso).

*helaas is deze expositie op de bovenverdiepingen van De Passage niet toegankelijk voor rolstoelen.

 

Design Passage is een initiatief van Stichting Embassies of Design en WOTH Wonderful Things Magazine.