Duurzame meubelcollectie Het Anker One® speelt in op maatschappelijke ontwikkelingen

 

Onlangs presenteerde Het Anker de collectie Het Anker One: een serie banken op duurzame basis ontwikkeld en geproduceerd. Jeffrey Koster, directeur van het bedrijf uit Druten, licht deze collectie toe die ook te zien is op de stand van Het Anker tijdens imm cologne 2024 van 14 tot en met 18 januari in Keulen: “Ons streven is om onze collectie steeds verder te verduurzamen.”

Hoe ben je op het idee gekomen om Het Anker One te ontwikkelen?

Jeffrey Koster: “Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema aan het worden; consumenten worden zich steeds bewuster van de impact die onze leefstijl en consumptiegedrag hebben op ons klimaat en we realiseren ons steeds vaker dat we zuinig moeten omgaan met de planeet waarop we wonen. In de meubelbranche wordt veel geroepen maar er zijn maar weinig partijen die echt werk maken van het thema duurzaamheid. We hebben een paar jaar geleden besloten om deze handschoen op te pakken. Ons streven is om onze collectie steeds verder te verduurzamen. Het uitgangspunt daarvoor is onze Anker One® collectie die vrijwel volledig uit duurzame materialen is opgebouwd. Trekker van deze collectie is Ron Gubbels, jongste generatie binnen het familiebedrijf die de verduurzaming van de collectie strategisch uitbouwt.”

Wat maakt deze collectie anders dan de andere collecties van Het Anker?

“Bij de Anker One collectie is Sustainability het sleutelwoord. Van verpakking tot voering, van plakband tot schroef, alle gebruikte materialen zijn zoveel mogelijk gerecycled, recyclebaar, van natuurlijke oorsprong of duurzaam geproduceerd. Elk model uit de Anker One collectie wordt geleverd met een “Sustainability Passport” waarin de duurzaamheid van alle relevante criteria wordt aangegeven. Zo is in één oogopslag duidelijk hoe “groen” het betreffende model is. Een speciale feature van de Anker One collectie is dat alle meubelhoezen verwisselbaar zijn. Het is dus mogelijk om na verloop van tijd zelf de hoezen te vervangen en zo de levensduur van je bank of stoel te verlengen. Ook dat is duurzaamheid!”

 

 

Hoe onderscheidt deze collectie zich van andere merken met series die gericht zijn op projecten?

“Aan projectmeubelen worden vaak andere eisen gesteld dan aan meubels voor “normaal” gebruik. Steeds meer komt ook hier de vraag naar duurzaam geproduceerde meubels naar voren; dit wordt vaak in een vroeg stadium al meegenomen bij de selectie en is steeds vaker een harde eis of een sterk aankoopargument. De Anker One collectie voldoet in de meeste gevallen aan de gestelde duurzaamheidscriteria en wordt dan ook graag aangekocht voor diverse projecten.”

“IN DE MEUBELBRANCHE WORDT VEEL GEROEPEN MAAR ER ZIJN MAAR WEINIG PARTIJEN DIE ECHT WERK MAKEN VAN HET THEMA DUURZAAMHEID”

 

Waaruit bestaat de collectie van Het Anker One nu en hoe willen jullie deze gaan uitbreiden?

“Op dit moment bestaat de collectie uit een drietal bankenprogramma’s; op korte termijn voegen we hier fauteuils en eetkamerstoelen aan toe. Anker One krijgt ook een prominente plek in onze beursstand in Keulen dus iedereen met een “groen” hart is welkom om ons daar te bezoeken en kennis te maken met deze collectie. Hal 10.2 – Stand N050-L051.”

 

 

Hoe kijk jij naar het thema duurzaamheid in de meubelbranche in het algemeen? Zie je veel greenwashing?

“We weten dat dit thema bij veel partijen op de agenda staat, zowel bij de retailers als bij de fabrikanten en we vinden het een uitdaging om hier een voortrekkersrol in te vervullen. We willen graag klaar staan op het moment dat de markt er klaar voor is en dat moment komt steeds dichterbij. We hebben inmiddels al bij diverse vooraanstaande retailers een proefopstelling staan of we zijn met ze in gesprek om de eerste modellen te gaan leveren. Dit is voor ons ook de bevestiging dat de ingeslagen weg de juiste is. Er komt een moment dat duurzaamheid een belangrijke USP wordt in het verkoopgesprek en dan is het goed te weten dat de Anker One collectie aan alle criteria voldoet. Veel bedrijven in de branche geven aan met duurzaamheid bezig te zijn; op de beurzen vliegen de uitingen en groene claims je om de oren, maar daadwerkelijk doorpakken doen ze lang niet allemaal.”

De Anker One collectie is te zien en te beleven in ons lifestyle center in Druten, Westerhout 7. Graag op afspraak!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meubelindustrie het Anker

Westerhout 7

6651CW Druten

info@het-anker.nl

www.het-anker.nl

Copyright
© 2024 Business Content Media Den Haag. Niets uit dit artikel of deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, elektronisch,  op geluidsband of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever Business Content Media/Vakblad Interior Business.

Dit artikel is verschenen in Vakblad Interior Business, editie December/Januari 2024. Nog geen abonnement of wilt u een abonnement cadeau geven? Mail naar linda@businesscontentmedia.nl voor de meest recente aanbieding