De geweven designvloeren van Bolon zijn zoals bekend wereldwijd in gebruik, grote aantallen vierkante meters, in tal van openbare ruimtes. Voor het eerst biedt Bolon nu ook karpetten met eindeloze ontwerpmogelijkheden. De perfecte manier om de producten van Bolon toe te passen wanneer een kamerbreed gelegd tapijt minder geschikt is. De op maat gemaakte karpetten zijn verkrijgbaar in alle Bolon Original collecties en Bolon by You.

Het brede aanbod biedt zo het juiste karpet voor elke omgeving en ieder project. “Het is geweldig om de designkarpetten in Bolon-materiaal nu op de markt te kunnen brengen. Wij zien een groot potentieel voor onze karpetten. We bieden onze klanten eindeloze mogelijkheden om een perfect passend ontwerp met de juiste afwerking en afmetingen te kiezen voor hun specifieke project. De tapijten en afwerking worden gemaakt van ons eigen materiaal, met een methode die we in onze fabriek in het Zweedse Ulricehamn hebben ontwikkeld,” aldus Klara Persson, Hoofd Productmanagement bij Bolon. De op maat gemaakte karpetten zijn een mooie aanvulling op de bestaande vloeren. Klanten kunnen kiezen uit acht verschillende Bolon-afwerkingen. De minimale afmeting van karpetten die Bolon produceert is 2 x 2 meter, de maximale afmeting is 4 x 8 meter. Grotere en kleinere maten zijn op verzoek verkrijgbaar. De levertijd bedraagt 4-6 weken en net zoals alle vloeren van Bolon bevatten de karpetten gerecycled materiaal.

Bolon is begonnen aan een traject waarbij het alle mogelijkheden verkent om gebruikte karpetten in hun geheel terug te nemen, omdat het materiaal volledig recycleerbaar is. De karpetten zijn vanaf 31 mei Europa verkrijgbaar en zijn te zien in de showrooms van Bolon en op het VR-platform van het Zweedse merk.

OVER BOLON Bolon is een Zweeds designbedrijf dat innovatieve vloeroplossingen maakt voor openbare ruimtes. Het familiebedrijf wordt gerund door de zussen Annica en Marie Eklund, inmiddels de derde generatie. Onder hun leiding is Bolon van een traditionele weeffabriek veranderd in een internationaal designmerk met klanten als Armani, Google, Four Seasons Hotels, Chanel, Adidas, Apple en Missoni Home. Bolon, dat zich krachtig inzet voor duurzaamheid, ontwerpt en fabriceert al zijn producten in hun fabriek in Ulricehamn in Zweden. Het bedrijf is wereldwijd erkend voor zijn bekroonde vloeren en zijn samenwerkingsverbanden