Komende maandag opent De Woonindustrie in Nieuwegein de deuren voor de voorjaarsbeurs en ook vaste exposant Bree’s New World verwelkomt de bezoekers met haar collectie, waaronder de tafel Cloudy, de eetkamerstoel KIQ en de draaistoelfauteuil Legendary. Arij van Bree van het familiebedrijf uit Vlaardingen: “Met deze meubelen kan de winkelier scoren, daar zijn we van overtuigd.”

“De beurs is een aantal keren uitgesteld, maar we hopen evengoed dat winkeliers de tijd en moeite nemen om naar De Woonindustrie te komen. We weten dat veel winkeliers nog een overtollige voorraad hebben, maar je oriënteren op wat er te koop is lijkt me altijd nuttig”, aldus Arij van Bree.

Al te koop in de winkels sinds afgelopen najaar is de tafel Cloudy (zie de foto helemaal bovenaan), met een niervormig blad dat doet denken aan een wolk (vandaar ook de naam). “Deze tafel past bij wat we bij Bree’s New World altijd voor ogen hebben: iets bijzonders maken dat toch goed past bij een grote groep consumenten.” De eetkamerstoel KIQ (hierboven) werd ook vorig jaar geïntroduceerd. “We hebben de KIQ hetzelfde hoge zitcomfort en tijdloze uitstraling gegeven als de Luna die we al jaren succesvol verkopen. De bestellingen voor de KIQ komen goed op gang . Het is een gemiste kans wanneer je deze stoel niet in de winkel hebt staan!”

 

Het kastenprogramma Solitaire (hierboven) werd ook afgelopen najaar voor het eerst in De Woonindustrie getoond. “Solitaire is een strak vormgegeven kastenprogramma met een knipoog naar ons vroegere fibonacci kastenprogramma . Strak en tijdloos, uitvoerbaar als dressoir, TV meubel, bergkast en dergelijke.” Hij wijst er ook op dat de zeer bekende salontafeltjes van Bree’s New World nu ook verkrijgbaar zijn met een trendy keramisch blad. “We kunnen ook keramiek toepassen in het blad van de Cloudy of als detail in de afwerking van kasten.”

 

Ook is er de bekende draaifauteuil Legendary (hierboven) in een nieuwe, fraaie Noorse stofkwaliteit. “Legendary is vernoemd naar mijn opa, die ook Arij heette. Hij verkocht jarenlang de meubelen van Bree’s New World in Noorwegen, dus is het toepasselijk dat we deze fauteuil nu ook in een mooie stof uit Noorwegen kunnen aanbieden die uitstekend stoffeert, kwalitatief goed  en duurzaam is en er heel mooi uitziet.”

Bree’s New World produceert in Nederland, iets dat wel eens extra benadrukt mag worden. “Het zorgt voor korte lijnen, korte levertijden, betrouwbare kwaliteit en misschien wel het belangrijkste hiermee hebben we een gunstige footprint en daardoor een lage milieubelasting. We merken dat consumenten dit erg waarderen wanneer we ze mogen ontvangen in onze showroom..” De consumenten komen volgens Arij uit het hele land naar Vlaardingen op zaterdag: van Venlo tot Leeuwarden. “We zitten bovenop de trends, zoals het toepassen van keramiek, organische en ronde  vormen van de meubelen en het toepassen van bouclé stoffen. Onze collectie slaat mede daarom ook goed aan.”

Het bedrijf heeft, net als veel andere leveranciers, een woelig maar goed jaar achter de rug en ook dit jaar is er tot nu toe een stijgende lijn in de omzet waarneembaar. Bree’s New World kijkt uit naar uw komst aanstaande maandag bij De Woonindustrie en verwelkomt u graag op de stand.