De voorzitter van de Private Label Manufacturers Association (PLMA), Brian Sharoff, is op 77-jarige leeftijfd overleden, zo meldt de branchevereniging. Hij overleed afgelopen zaterdag na een kort ziekbed.

Hij werd in 1981, kort na de oprichting, voorzitter van de PLMA. Het hoofdkantoor van deze organisatie staat in New York, onder zijn leiding werden er kantoren geopend in Amsterdam en Shanghai. De club groeide onder Sharoff van 200 bedrijven in de Verenigde Staten tot meer dan 4.500 fabrikanten, leveranciers en tussenpersonen wereldwijd. “Het is een treurige dag voor de PLMA familie”, aldus Lisa Manzoline, Director of Sales van Reynolds Consumer Products en Chairman of the Board of Directors van de PLMA. “Dankzij zijn enorme focus en toewijding is de vereniging gegroeid tot een onmisbare schakel in de keten voor leveranciers en retailers over de hele wereld.  Brian’s leiderschap zal enorm worden gemist.”

PLMA’s jaarlijkse  “World of Private Label” International Trade Show, ieder jaar in mei in de RAI Amsterdam is gegroeid tot meer dan 4.500 stands van bedrijven uit bijna 75 landen. Bezoekende inkopers komen uit alle windstreken. In novembe is er speciaal voor Noord- en Zuid-Amerika de show in het Rosemont Convention Center in Chicago, de grrotste in zijn soort in de Verenigde Staten. Hier komen inkopers van supermarktketens, drogisterijen en andere retailers op af om private label producten in te kopen.

Daarnaast organiseert PLMA conferenties en opleidingen het hele jaar door, plus marktonderzoeken en studies. Ook produceert de club vele videos voor de industrie en voor consumenten. Brian Sharoff laat zijn echtgenote Judith, dochter Alexandra, zoon Peter, vijf kleinkinderen en zuster Shirley Sharoff achter.