In deze lastige tijden waarin veel evenementen worden afgezegd of uitgesteld is het opvallend dat de 46e editie van CIFF Shaghai voor volgende week gepland staat: van 7 tot en met 10 september. 

Volgens de beurs is het doorgaan geen verrassing voor de vaste bezoeker. De vorige editie, in Guangzhou, werd slechts vier maanden uitgesteld en trok bijna 144.000 bezoekers. Iedereen was tevreden: bezoekers, exposanten en dus ook de organisatie. Volgens de beurs een goed teken dat de Chinese meubelindustrie weer back in business is en dat CIFF (met edities in Guangzhou en Shanghai) toch echt de leidende beurs is voor partijen die op zoek zijn naar interieurproducten uit China.

De 46e CIFF Shanghai 2020 wordt georganiseerd door China Foreign Trade Centre (Group) met deze keer als thema “Connecting the World”. Doel van de beurs blijft een sterke integratie van de Chinese consumentenmarkt en internationale markten en het ondersteunen van fabrikanten bij de lastige situatie die de pandemie heeft veroorzaakt. Hiervoor werkt CIFF samen met enkele partners om ook online de bezoeker die niet naar Shanghai kan komen te bereiken. In het bijzonder de samenwerking met het B2B handelsplatform Giga Cloud Logistics.

De organisatie is er uiteraard van overtuigd dat de editie van volgende week een enorme boost gaat geven voor de Chinese industrie voor de tweede helft van dit jaar. In het National Exhibition & Convention Center (Shanghai) zullen meer dan 1.000 exposanten 400.000 vierkante meter innemen en het volledige aanbod van meubelen vertegenwoordigen. Van indoor en outdoor, decoratie en interieurtextiel tot meubelen voor kantoor, hotel en winkel tot machines en grondstoffen.

Meer dan ooit is er behoefte aan creativiteit in de meubelindustrie. De Design Hall wordt daarom uitgebreid tijdens deze editie. Er zijn er zelfs drie: Contemporary Design (Hall 4.1),  Modern Design (Hall 3) en Trendy Design (Hall 5.1). Het aanbod aan exposanten weerspiegelt deze drie stijlen, aldus de organisatie.

De EAST Design Show heeft als thema “Return to Zero” waarbij meer dan 50 Aziatische designmerken, opleidingen studios en media outlets hun licht laten schijnen op: wat is architectuur? Wat is interior design? Wat is nu meubilair? Hoe ziet een moderne woning er uit?
De Design Dream Show, georganiseerd door CIFF in samenwerking met Red Star Macalline en Innovation Design Alliance, integreert op deze stand lifestyle, fashion, food en reizen met medewerking Shanghai Promotion Center for City of Fashion.

Meubelstoffen staan in zowel Sofa Flagship (Hall 1.1) als in Sofa Premium (Hall 2.1), en tonen aan dat textiele stoffen een blijver zijn. Waar Sleep Lifestyle (Hall 3) over gaat laat zich gemakkelijk raden. Het inspelen op thuiswerken is te zien in het Office Environment Pavilion (Hall 6.1) en het Office Life Theme Pavilion waarbij meubelen die zowel voor thuiswerken als wonen geschikt zijn worden getoond.

Onder de noemer Outdoor Home Furnishings (North Hall) is te zien dat buitenmeubilair juist tijdens deze pandemie een vlucht in populariteit heeft genomen: met restricties op zich begeven in het openbaar is thuis buiten zitten onmisbaar gebleken.Duurzame materialen voor buitenmeubilair worden ook steeds meer gevraagd, aldus de organisatie.

Tegelijk met CIFF Shanghai 2020 is er de derde editie van Shanghai International Furniture Machinery & Woodworking Fair, een samenwerking van CIFF en Hong Kong Adsale (Halls 7.1 en 8.1). Hierbij draait het om het tonen van productietechnieken en machines.

CIFF verzekert exposanten en bezoekers dat er strenge maatregelen zijn genomen ter bescherming tegen het virus en dat het daarom toestemming heeft gekregen om deze editie te organiseren.

CIFF Guangzhou en CIFF Shanghai vullen elkaar aan en versterken elkaar, zo zegt de organisatie.

De 46e CIFF Shanghai is in Shanghai Hongqiao van 7 – 10 september 2020 (home furniture, homedecor & hometextile, outdoor & leisure furniture, office furniture, commercial furniture, hotel furniture en furniture machinery)
De 47e CIFF Guangzhou is in Guangzhou Pazhou van 18 – 21 maart 2021 (1e fase – home furniture, homedecor & hometextile, outdoor & leisure furniture) en van 28 – 31 maart 2021 (2e fase – office furniture, commercial furniture, hotel furniture en furniture machinery & raw materials).

www.ciff.furniture