De 51e editie van de China International Furniture Fair (CIFF) wil een concreet antwoord geven op de huidige uitdagingen die de (Chinese) meubelindustrie tegenkomt. Het organiseren van een internationale vakbeurs die nog belangrijk wordt gevonden maakt hier deel van uit.

Kort gezegd komt het hier op neer: nog meer deelnemers en bezoekers, ook vanuit het buitenland, naar Guangzhou halen en wat te doen nu de vraag naar meubelen wereldwijd terugloopt en wat er nog wordt besteld het liefst individueel aanpasbaar moet zijn. Dit laatste is een kopzorg voor de Chinezen die ingesteld zijn op het produceren van massavolumes, niet op het maken van unieke custom versies.

De 51e CIFF Guangzhou wordt wederom in twee delen gesplitst: tussen 18 en 21 maart 2023 gaat het om living space, bij het deel dat tussen 28 en 31 maart plaatsvindt draait het omĀ  Office en Commercial Space. Is dit nieuw? Nee. Maar de productgroepen en de hallenindeling zijn gewijzigd. Nog meer plaats voor white label productie tijdens het eerste deel van de beurs, meer accessoires, verlichting, kunstbloemen en andere decoratie als productgroepen. Outdoor meubilair, zonneschermen in alle vormen en alle accessoires voor buiten leven. Tijdens het tweede deel met meubelen voor kantoor, de zorgsector, scholen, publieke ruimten, winkels en dergelijke vindt ook de CIFM/interzum Guangzhou pllats voor de toeleverende industrie. Het motto is: Design trend, global trade, entire supply chain en dat zegt het wel. Koop alstjeblieft weer massaal onze meubelen en dan kijken we wel wat we eventueel kunnen aanpassen. Uiteraard zijn er weer talloze lezingen presentaties en is er een digitaal platform voor thuisblijvers.

Dit platform werd dit jaar voor het eerst gelanceerd en het 8+365 ( vanwege in totaal 8 dagen beurs en 365 dagen bereikbaar per jaar). Net als bij andere beurzen is het bedoeld als handelskanaal tijdens en buiten de beurs om en net als bij andere beursorganisaties is het een succes aldus de Chinezen. Wanneer zij het hebben over de problemen om fysiek naar Guangzhou te komen hebben ze zeker een punt: er is nog veel onzekerheid over het beheersen van corona in China en de consequenties voor reis en verblijf. Uiteraard is de organisatie ervan overtuigd dat ook de komende editie van de CIFF weer succesvol zal zijn. Meer info: www.ciff.furniture