De grootste beurs voor toeleveranciers van de Chinese meubelindustrie keert terug in Guangzhou van 28 tot en met 31 maart: CIFM/interzum Guangzhou 2024 vindt dan plaats. Dit is tegelijkertijd met deel 2 van de 53e CIFF, het deel dat draait om kantoor- en projectmeubilair.

CIFM/interzum guangzhou 2024 is een no nonsense beurs die zich echter in deze tijden ook moet bedienen van termen als cutting-edge solutions, focus on the supply chain en andere containerbegrippen. Het is een blijft, net als de Keulse tegenhanger, een beurs voor toeleveranciers van de meubelindustrie. Natuurlijk, duurzame materialen en productieprocessen spelen een steeds grotere rol, maar dit is vooral de beurs van aan materialen en machines komen om te kunnen produceren.

De beurs is in vergelijking met vorig jaar 14 procent gegroeid in omvang met in totaal 21 hallen van het Canton Fair Complex. Met 1.500 exposanten is volgens de organisatie een nieuw record gevestigd. Iedere beurs heeft een thema en voor deze beurs is het ‘Throughout Upstream and Downstream, Link to A New Future’, CIFM/interzum Guangzhou bestaat uit 3 hoofdonderdelen: Materials, Hardware en Machinery, zo opgesteld dat de bezoeker gemakkelijk alles in een keer kan inkopen.

De Materials sectie heeft deelnemers als Shattdecor, Rehau, DiLon, Holley, Furen, Liamax en Evea  verspreid over 11 hallen in Area C, een toename van 40 procent in vergelijking met vorig jaar. Materialen voor stoffering, decoren en afwerking van meubelen (zoals beslag) zijn hier te vinden, net als decoratieve (brandwerende) panelen, chemische producten en meer. Alles uiteraard gericht op innovatie, functionaliteit en (daar is ie weer) cutting-edge oplossingen. De evenementen Original Design 2.0 en CMF Trends International Material Gallery zorgen voor het gevoel bovenop de trends in materialen te zitten tijdens de beurs.

China wil af van het imago van alleen maar grote volumes tegen lage prijzen voor de onderkant van de meubelmarkt en richt zich deels op een hoger segment in de markt. De machines die getoond worden in het Hardware gedeelte weerspiegelen deze ambitie en zijn te zien in meer dan 5 hallen van Area B. Met merken als DTC, SH-ABC, Taiming, Tutti en Nisko voor alle toebehoren voor het productieproces, van sloten en scharnieren tot handgrepen, laden en verlichting.

Het onderdeel Machinery omvat 5 hallen in Area C en laat de mogelijkheden van AI zien bij het productieproces plus het nog meer integreren van de verschillende fasen. Hier staan de leveranciers van de machines voor houtbewerking, stikken, stofferen en het maken van matrassen met merken als Himile, Biesse, Cefla, Hold en Huahua. Zij vormen de nieuwe visie op het maken van meubelen met hun nieuwste oplossingen en technologie voor het intelligent (kunstmatig of niet) produceren van de meubelen van morgen.

www.ciff-gz.com