Een uurtje geleden de oproep van de Belgische organisatoren van beurzen en congressen, nu in navolging hun Nederlandse vakbroeders: overheid, laat weten of we beurzen mogen organiseren…

Er wordt direct aan premier Rutte gevraagd of de beurzen vanaf 1 september weer open mogen gaan. Dit gebeurt door een aantal partijen, waaronder De Evenementenhal, Expo Houten, Beurs van Berlage en de Brabanthallen. Ook partijen als Easyfairs en de NVBO ondertekenen de oproep. De directe gezamenlijke omzet van 4,4 miljard euro en de werkgelgegenheid van 61.000 personen wordt genoemd in de advertentie en, net als bij de Belgen, wordt er bezwaar gemaakt tegen het gelijkstellen van een beurs aan een popfestival.

“In onze grote beurshallen kunnen bezoekers gemakkelijk afstand houden. Wij kunnen het aantal bezoekers eenvoudig maximaliseren en verspreiden over meerdere dagen.” De betrokkenen willen voor 1 juli weten of er weer bezoekers naar vakbeurzen mogen komen (de Belgen willen het uiterlijk 15 juni al weten). Wordt vervolgd.