Color of the Year 2022: een frisse wind voor AkzoNobel houtcoatings

 Het luchtige blauw van Bright Skies, AkzoNobel’s Color of the Year 2022, heeft vorm gekregen in kleuren en afwerkingen voor houtlakken en is een frisse wind voor fabrikanten van houtproducten.

”Nu mensen zich niet langer opgesloten hoeven voelen, verlangen ze des te meer naar het buitengevoel. Uit uitgebreid internationaal trendonderzoek door ons eigen team van kleur-, verf- en coatingdeskundigen in samenwerking met internationale designprofessionals, is gebleken dat we behoefte hebben aan buitenlucht en verbinding met de natuur en dat we alles weer met een frisse blik willen benaderen.”

“Voortbouwend op ons jaarlijkse trendonderzoek werkt ons Wood Design team samen met meubelontwerpers over de hele wereld”, zegt Rob Haley, Color Trends Manager voor Industrial Coatings van AkzoNobel. “We laten ons inspireren door de ontwikkelingen op het gebied van architectonische kleuren, meubelbekleding en mode om de algehele look en feel van onze houtafwerkingen vorm te geven, waarbij we unieke technieken als staalborstelen en distressen introduceren.”

Hiervoor zijn voor verschillende producten speciaal vervaardigde afwerkingen nodig, omdat houtcoatings vaak worden aangebracht om de natuurlijke schoonheid van de ondergrond te accentueren en ermee te spelen, eerder dan om een blanco ondergrond af te werken. Een gespecialiseerd technisch serviceteam werkt nauw samen met het houtontwerpteam om te zorgen dat onze afwerkingen robuust zijn en voor klanten over de hele wereld in productie kunnen worden genomen.

Rond de Color of the Year zijn vier unieke kleurpaletten gecreëerd, die in de inrichting van de woning terugkomen, waaronder meubels, vloeren, kasten en bouwproducten:

  • The Studio – karaktervolle, warme en moderne tinten
  • The Salon – kunstzinnige kwaliteiten omarmen
  • The Greenhouse – de invloed van de natuur binnenhalen
  • The Workshop – flexibiliteit creëren in multifunctionele ruimtes

“Hout is niet alleen tijdloos, het is ook buitengewoon veelzijdig”, aldus Haley. “We willen onze klanten inspireren met creatieve mogelijkheden om kleuren en trends te combineren, zoals ontwerpen en afwerkingen die variëren van mat tot glanzend. Zo maken we van hout de perfecte metgezel voor onze moderne tijd.”

Ga voor meer informatie over de Color of the Year 2022 naar de webpagina en volg #CF22 op sociale media.