Onlangs vond het Home Couture event bij de Amstelveense high-end interieur specialist Co van der Horst plaats. Tijdens deze happening presenteerden grote namen uit de designwereld hun nieuwe collecties en trends.

Hoogtepunt voor vele aanwezigen was de meet & greet met Karin Sajo. Deze Parijse ontwerpster – de afgelopen decennia werkzaam in de Haute Couture bij Dior en als rechterhand van onder meer Jean Paul Gaultier – geeft onder haar eigen naam vorm aan haar passie voor kleur en materiaal, resulterend in een collectie die de zintuigen prikkelt. Verder opende Arte hun nieuwste shop in shop bij Co, lanceerde Little Green de Sweet Treats collectie, liet Luxaflex innovaties voor raambekleding zien en inspireerde Fabienne Duesberg van Houlès de aanwezigen met de creatieve, vernieuwende toepassingen van franjes en passementen. Met de nieuwe designs biedt Sajo een breed palet aan kleur en materiaal. Verschillende couture technieken komen terug in de stoffen. Zoals borduurwerk, speciale verfbehandelingen en quilting. Ook voor de basis zijn niet-typische interieurtextiel stoffen gebruikt zoals gabardine.

De nieuwe behangcollectie werd getoond in de nieuwste shop-in-shop van Arte. Elk jaar weet een toegewijd team van ontwerpers de high-end interieursector te verrassen en inspireren met nieuwe collecties. Arte staat niet alleen bekend om haar innovatieve en trendbepalende ontwerpen, maar onderscheidt zich ook door de uitmuntende kwaliteit van haar muurbekleding. Voor dit jaar zijn de Metal x patina, Arabian Nights en Babylon collectie gelanceerd. Vooral Babylon verrast: prachtige panelen geïnspireerd op de Mesopotamische kunsten en de raadselachtige Tuinen; vier unieke dessins die geschiedenis met het heden verweven en je naar een lang vervlogen tijd meenemen.

Co van der Horst ontwerpers Denise en Esther hebben met de decoratieve passementen van Houlès een unieke kussencollectie voor Co van der Horst ontwikkeld, de perfecte finishing touch voor een prachtig interieur. Madame Pompon van Houlès reisde speciaal voor Home Couture van Belgie naar Amstelveen om de eindeloze en unieke toepassingen van franjes en passementen te laten zien.

Duurzaamheid meets domotica. Luxaflex en domotica expert Krijtenberg bundelen hun krachten bij Co van der Horst om het comfort van Luxaflex raambekleding en slimme systemen te ervaren. Duurzaamheid staat centraal bij de nieuwe collectie van Luxaflex, waarbij te zien is dat recycled materialen geen afbreuk doen aan comfort en sfeer.

De kleurenwereld van Little Greene is nog groter geworden met de lancering van de Sweet Treats collectie – geïnspireerd op iconische desserts en zoete lekkernijen. Zoals madeleine, affogato en ganache. In warme, neutrale honing-, karamel- en chocoladetinten. De Britse verffabrikant zet zich bovendien in voor sociaal en ecologisch verantwoorde productie van hoogwaardige verven en vertegenwoordigt 300 jaar decoratieve geschiedenis.