Het Liechtensteinse meubelbedrijf Cotta heeft Steinpol gekocht, het laatste Europese deel van het klemzittende Steinhoff. Steinpol is een Poolse zitmeubelfabrikant. De verkoop is onderdeel van een herstructurering van moederconcern Steinhoff. Cotta laat weten dat het management meegaat in de overname en dat zowel Cotta als Steinpol als zelfstandige bedrijven blijven opereren. Steinpol biedt werk aan ongeveer drieduizend mensen verspreid over acht faciliteiten.

Het nieuws van de overname volgt vlak op een bericht van Cotta dat ze een Sinkro in Bosnië overnemen, een bedrijf met twee productiefaciliteiten en ongeveer tweeduizend mensen in dienst. In deze fabriek worden de meubels gemaakt van Cotta en van het merk Minimaxx: boxsprings, bedden en zitmeubelen. 

Directeur Patrick Poltera van Cotta deelt mee: “Met genoegen kondigen wij aan dat Steinhoff International Holdings N.V. en Cotta Collection AG na een gestructureerd verkoopproces een overeenkomst zijn aangegaan en de voorwaarden voor een overname van Steinpol Central Services S.p.z.o.o. hebben getekend.”

Cotta staat nog tot en met 20 september op de vakbeurs MOW.