Thuis werken en thuis leven als de nieuwe norm: kiezen we voor een zakelijk, functioneel interieur thuis of juist voor een zachte, menselijke sfeer? Het Italiaanse Arper kiest voor het laatste.

Ondanks alle digitale contacten die van noodzakelijk zijn uitgegroeid tot vanzelfsprekend en onmisbaar, of misschien wel juist daardoor, komen we tijd tekort. Werken en leven lopen door elkaar heen zonder vaste tijden en hierdoor ontstaat stress en de behoefte aan zachte materialen en ronde vormen, aldus Arper. Stilte en ingetogenheid tegen al die digitale prikkels en impulsen waaraan we (moeten) toegeven, adus Arper.

Onze directe omgeving heeft invloed op inspiratie en productiviteit, op gezondheid en bereidheid om samen te werken. Dus ontwerpt Arper meubelen vanuit de mens en zijn behoeften aan zachtheid en empathie. Mocht u denken: wat klinkt dat zweverig en soft, gewoon je werk thuis doen en verder niet zeuren dan zit u er naast volgens de fabrikant. Thuiswerkers hebben juist behoefte aan fijn aanvoelende materialen en vormen. Aan slim ontwerp dat aanspoort tot creatief denken. Dus niet aan de kersenhouten fineer wiebelige kampeertafel en de krappe oude keukenstoel waar vanaf dit bericht tot u komt. Luxe is niet altijd voor iedereen bereikbaar, beste mensen van Arper.

Maar goed, de keuze voor zacht meubilair en het toevoegen van daglicht aan de werkplek, het organisch integreren van de zorg voor kinderen bij het werk thuis, het inrichten van een individuele werkplek in plaats van massale kantoren met dezelfde meubelen en het benadrukken van contact zoeken en vinden en sensitief leven en werken is voor Arper de toekomst van de werkplek. Misschien ook voor u? Overigens grappig dat de afbeeldingen gewoon doen denken aan standaard gezamenlijke werkplekken, tenzij de klanten van Arper wonen in vertrekhallen, lobby’s en vergaderkamers.