Verrassend en veel nieuws is er bij De Eiken Zetel. Er waait een frisse wind door het bedrijf. Dat zal ook te merken zijn op de meubelbeurs van Brussel. Al 57 jaar vast op post in Brussel, al meer dan 60 jaar passie voor meubelen. Cedric Willems: ”Dit jaar presenteren we onze collecties in een volledig nieuwe stand die duidelijk de stempel van de nieuwe generatie drukt.”

In een stand van meer dan 700 m2 brengt De Eiken Zetel de volledige collectie: het designlabel &dez., een groot gamma aan comfort salons, woonprogramma’s, slaapconcepten en het groot assortiment aan relaxen. De stand zal duidelijk worden gesegmenteerd en elk gamma krijgt zijn eigen thematiek. Centraal zal een uitnodigende bar te vinden zijn die de verschillende collecties verbindt en waar de familiale gastvrijheid van het bedrijf centraal staat.

Fris en nieuw

Het is vooral uitkijken naar het designmerk &dez. dat voor het eerst zijn opwachting maakt op de beurs van Brussel. Het merk brengt het tweede hoofdstuk van de collectie getiteld: ‘The mystical life at the garden’. Denk aan weelderige bloemen, aardetinten, vogels die fluiten en fleurige kleuren. De modulaire zetels vormen de basis van de collectie en worden aangevuld met woonprogramma’s, accessoires en tapijten.

De Eiken Zetel is wereldberoemd in België om haar grote collectie aan relaxen. Zowel klassiek van vormentaal als modern op draaivoet en in trendy kleuren. In Brussel toont men het nieuwste concept “à la belge” die de Belgische roots van hun relaxen benadrukt. In de klei, op het veld, tussen de koeien. Cedric Willems: ”Een leuke knipoog naar de vaak idyllische plaatjes die bij relaxcomfort horen.”

Cedric vervolgt: ”Er zijn er ook de typische comfortsalons waar De Eiken Zetel al jaren bekent voor staat. Met of zonder relaxen, in stof of leder. Dit wordt aangevuld met verschillende woonprogramma’s zowel in het laag als in het middensegment. Gaande van melanine tot Europees eik en van papier tot tropisch hout.”

Midnight

Een nieuwkomer in het assortiment van De Eiken Zetel is het slaapcomfort. Een markt waarop De Eiken Zetel sinds enkele jaren actief op groeit. Het tweede slaapconcept ‘Midnight’ zal in primeur op Brussel te bewonderen zijn maar ook jonge en trendy slaapbanken zullen worden getoond.

De Eiken Zetel exposeert op Brussel in Hall 5, stand 402-404.

Cedric Willems in Antwerpen in gesprek met Interior Business Magazine: ”De familie Willems nodigt u van harte uit om de collectie te komen bewonderen, te genieten van een glaasje, een korte lunch of een kopje koffie. We hebben erg veel zin in Brussel!”