Kort na de aankondiging van een recordwinst en de lancering van een ambitieuze groeistrategie kondigt Actona Group nu de overname van Theca aan. Met de nieuwe overname versterkt Lars Larsen Group haar positie binnen de meubelmarkt.

Sustainable Business

Actona Group, dat deel uitmaakt van Lars Larsen Group, heeft zopas haar ambitieuze groeistrategie “Sustainable Business” geïntroduceerd. Een van de aandachtspunten is een versterking van de positie binnen de beklede meubelen, een van de drie centrale bedrijfsgebieden. De versterking zal worden verkregen door een combinatie van organische groei op basis van de huidige fabrieken in Oekraïne en China en door gerichte overnames primair in Noord- en Zuid-Europa.

Met de overname van Theca zet de Actona Groep een belangrijke stap op weg naar een sterke divisie stoffering met een verwachte omzet van 1 miljard DKK. Theca produceert banken en relaxfauteuils en heeft eigen fabrieken in Litouwen en Wit-Rusland waar wekelijks meer dan 3.500 orders worden geproduceerd. “De overname van Theca is de eerste van een verwacht aantal strategisch belangrijke overnames, die zowel onze innovatie- en productiecompetenties zullen versterken als onze capaciteit aanzienlijk zullen opschalen”, zegt Jimmi Mortensen, CEO van de Actona Groep, en vervolgt:

“Gestoffeerde meubelen vormen de grootste productcategorie binnen de meubelmarkt en daarom is het belangrijk voor ons om voortdurend te groeien door zowel overnames als organische groei”.

Grote mogelijkheden

Theca is opgericht door Claus Svenningsen, die in het bedrijf blijft en verantwoordelijk zal zijn voor de nieuwe geconsolideerde Upholstery Business Unit bij Actona Group.

“Ik ben ongelooflijk blij met de snelle afwikkeling van de overeenkomst en ben verheugd om deze verantwoordelijkheid te krijgen. Ik signaleer een enorm potentieel.. Theca is altijd een uitstekend productiebedrijf geweest met zeer trotse ambachtelijke tradities. Dit wordt nu gecombineerd met het sterke klanten- en marktinzicht van de Actona Group”, zegt Claus Svenningsen.

Tot nu toe bezat hij een derde van Theca, terwijl Dansk Ejerkapital (voorheen Industri Udvikling) en LTP Group elk een derde van de eigendom hadden. Wanneer de verkoop is afgerond, zal Theca voor 100% in handen zijn van de Actona Groep.

Cijfers

Actona Group heeft recentelijk de cijfers van boekjaar 2021 bekendgemaakt en presenteert een opbrengst van 2,43 miljard DKK, terwijl Theca in het recente boekjaar een opbrengst had van ongeveer 0,5 miljard DKK.

Over Actona Group

Actona Group A/S is een wereldwijd opererende onderneming die gespecialiseerd is in de levering van meubilair aan on- en offline retailers. Het bedrijf is gevestigd in Denemarken en ons hoofdkantoor, showroom en Europees distributiecentrum bevinden zich net buiten de stad Holstebro.

De  jaarlijkse omzet bedraagt 2 miljard DKK en de groep van bedrijven in Denemarken, China en Oekraïne telt 1.500 toegewijde medewerkers.

”Elke dag ontwikkelen en produceren wij meubelen in nauwe samenwerking met onze vakkundige partners in Azië en Oost-Europa.”

 

Op de foto ziet u de directie van Actona:

Jimmi Mortensen CEO
Aksel Lægsgaard CFO
Søren Damgaard COO