Optimisme over de markt overheerst

In de aanloop naar de najaarseditie van de Vakdagen van De Woonindustrie in Nieuwegein (12 tot en met 14 en 20/21 september) signaleert Jan Hogenkamp van De Woonindustrie dat de deelnemers er alles aan doen om de bezoekende detaillisten te inspireren en te motiveren voor de komende maanden. “Er wordt volop verbouwd en uitgebreid, er staan veel nieuwe namen straks in het centrum, iedereen staat klaar om er een sfeervolle en succesvolle editie van te maken.” Vertrouwde elementen zijn de samenwerking met de Vakbeurs Slapen en de terugkeer van de Consumentendag.

“De winkeliers hebben het goed gedaan de afgelopen maanden, er is nu weer meer ruimte in de winkels voor nieuwe collecties en modellen. Bij de afgelopen twee edities van de Vakdagen merkten we nog enige terughoudendheid bij het inkopen van nieuwe modellen, nu hopen we dat deze schroom inmiddels verdwenen is. We hopen dat het verbouwen, uitbreiden en verhuizen binnen De Woonindustrie leidt tot hernieuwde inspiratie en bereidheid om te investeren. Dat alle moeite die de exposanten hebben genomen in het nieuw presenteren wordt beloond.” Zo omschrijft Jan wat De Woonindustrie verwacht van de komende editie. “Een extra reden tot optimisme deze keer is dat we niet de enigen zijn die een evenement organiseren. Er zijn tegelijkertijd met onze Vakdagen andere evenementen en dat zal vast een positieve werking hebben op het aantal te verwachten bezoekers.”

Jan Hogenkamp

Combinatie

Hij doelt hier onder andere mee op de gelijktijdige beurs Hollands Slapen in Baarn. “Wij hebben 25 vooraanstaande bedrijven op het gebied van slapen in De Woonindustrie in samenwerking met de Vakbeurs Slapen. Veel bezoekers combineren een bezoek hier met een bezoek aan Baarn. Zo versterken we elkaar als evenementen en daar kan ik voor nu alleen maar tevreden mee zijn.” Jan is ook verheugd over de terugkeer van de Consumentendag op zondag 12 september: “Iedereen is dan van harte welkom. Er zijn interieuradviezen door stylisten en we hebben een route langs deelnemers uitgestippeld waarbij deelnemers heel kort hun collecties kunnen toelichten. Ik denk dat dit heel interessant gaat worden voor de bezoekers.” Voor de interieurprofessionals organiseert De Woonindustrie ook nog een separaat evenement op maandag 4 oktober, tijdens een Marketday XL: “Deze Interieurprofessionals Dag organiseren we in samenwerking met NIA en BNS CRISP. De dag is onder andere bedoeld voor interieurarchitecten, stylisten en andere designers die we in contact willen brengen met onze deelnemers. Daarnaast is er op maandag 1 november ook een speciale Project en Interieur Dag voor de project-markt overige Vakbezoekers zijn uiteraard ook van harte welkom.  Veel deelnemers aan De Woonindustrie hebben collecties die uitstekend geschikt zijn voor de projectmarkt en zoeken mogelijkheden in deze markt.”

Nieuwkomers

Terug naar september. Jan: “Ik denk dat we tijdens deze Vakdagen weer een compleet aanbod kunnen laten zien aan bezoekers: meubelen op de begane grond en de eerste verdieping, slapen, verlichting en accessoires op de eerste en tweede verdieping.” Hij noemt een aantal nieuwkomers die hun debuut maken in september: Le Chair/ Nijwie lanceert het nieuwe merk Simone Albani, Marco Barbuio toont een aantal nieuwe merken, BEFAME is een nieuw merk van Adelmund Furniture. “Maar ook partijen die hier sinds jaar en dag staan hebben niet stilgezeten. Zoals DTP, dat opnieuw de showroomruimte heeft uitgebreid en opgefrist.” Voorregistratie als bezoeker blijft verplicht, maar voor de rest hoopt Jan op een editie die iets losser en gezelliger is dan de vorige pandemie edities nu er weer meer is toegestaan: “De veiligheid voor de bezoekers en de deelnemers staat uiteraard nog steeds bovenaan, maar het zou fijn zijn wanneer de ongedwongen sfeer van voor de pandemie er weer is. We staan allemaal in de startblokken voor een mooi en succesvol najaar, dus graag tot ziens op 12 tot en met 14 en 20 en 21 september in Nieuwegein!”

dewoonindustrie.nl/dwi-vakdagen/