Wie heeft tijdens de lockdown niet zitten binge-watchen op Netflix en genoten van vele, eindeloos durende series? Voor interior designer Juliëtte van der Hulst was het meer dan leuke afleiding; het bleek een perfecte inspiratiebron voor nieuwe creaties. Dus toen DecoLegno haar onlangs vroeg een aantal interieurobjecten te ontwerpen met de nieuwste structuren in plaatmateriaal van Cleaf, had zij haar ideeën eigenlijk al paraat.

Juliëtte: “Ik kreeg zogezegd ‘carte blanche’, dus de volledige vrijheid om iets naar eigen inzicht te creëren met de texturen Lacca en Nadir van Cleaf, het Italiaanse merk waar DecoLegno exclusief distributeur van is.” Nog helemaal ‘begeistert’ door de royaal gedecoreerde slaapkamers uit series als The Crown, stelde Juliëtte voor een kamerscherm en een kaptafel met bijpassende poef te ontwerpen. “Met deze collectie luxueuze slaapkamer meubelen laten we zien dat je de sfeer van je lievelingsserie ook in je eigen huis kunt toepassen. Tegelijkertijd hebben we als team in dit samenwerkingsverband met de zachte, voelbare structuren en gewolkte, licht glanzende decoren van dit plaatmateriaal een hele nieuwe beleving van textiel kunnen verwezenlijken.”

Vanaf de dag van de briefing tot de onthulling in de Metaal Kathedraal in Utrecht heeft Juliëtte genoten van deze samenwerking. “Ik pas regelmatig plaatmateriaal van DecoLegno toe in mijn projecten, dus het was extra bijzonder om nu een eigen collectie met hun materialen te creëren. Ik kan je vertellen dat ik nog dagen erna op een roze wolk heb gezeten! De klik die ontstond tussen mij, het team van DecoLegno en met Pascal Koster leidde tot een mooie verdieping van onze duurzame samenwerking, tot wederzijdse creativiteit én tot het beoogde eindresultaat.”

Waar Juliëtte in 2011 haar eerste eigen ontwerp – de fauteuil ‘Scandinavia’ – lanceerde op Design District (toen nog ‘100% Design’), viert zij nu op hetzelfde vakevenement haar 10-jarig jubileum als Product Designer met deze nieuwe collectie luxueuze slaapkamer meubelen.
Voor een persoonlijke meet & greet én om de collectie te bewonderen, nodigt Juliëtte je uit op stand V38 van DecoLegno. Zij is daar aanwezig op woensdagmiddag 3 november en donderdagmiddag 4 november van 14-18u. Je bent van harte welkom!