MIRAI is een Japanse meisjesnaam, waarvan de letterlijke betekenis ’toekomst’ is. Het is ook de naam van de nieuwe lamp van Imagilights. Deze lamp heeft meerdere slimme eigenschappen die een licht werpen op wat we in de toekomst van een lamp mogen verwachten.

Imagilights brengt lampen op de markt die geen snoer hebben en magnetische onderdelen bevatten waardoor de lampen zeer flexibel zijn in gebruik. MIRAI is er een mooi voorbeeld van. De onderdelen van de lamp worden bijelkaar gehouden door magneten. Hierdoor kan deze in allerlei posities worden geklikt en geschoven. MIRAI geeft een scherp en helder licht dankzij 36 LEDs als lichtbron. Het licht kan met verschillende effecten in 25 kleuren worden weergegeven.

MIRAI is een indoor/outdoor lamp collectie die verkrijgbaar is in meerdere formaten en uitvoeringen, afgewerkt in diep geborsteld genodiseerd of spiegelend opgepoetste poedercoating met de mogelijkheid van twee lichtwarmtes in wit licht: zowel 2300 Kelvin als 2700 Kelvin en RGB. De lamp is zowel geschikt voor thuis als in een projectmatige omgeving. Voorbeelden van het toepassen van de magnetische onderdelen: schuif de kleine lampvoet onder het tafelkleed en de lamp lijkt te zweven. Steek de lamp buiten in de aarde, verlicht de tuin, het terras, het balkon of de muur en neem hem daarna weer mee naar binnen. Zet hem naast je bed of bank en lees een boek.

Zonder snoer betekent opladen en na volledig opladen doet deze lamp het, afhankelijk van de lichtintensiteit, tussen de 22 en 80 uur. Opladen duurt dan wel bijna 9 uur. Er zit zelfs een anti-diefstal slot op, de lamp is IP 52 water- en stofdicht en is gemaakt van aluminium: lichtgewicht, verkleurt niet en roest niet.