Over 2 weken is het al zover en start Design District in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Van 3 tot en met 5 november gaat dit toonaangevende vakevenement voor interieurdesign plaatsvinden.

Op de beursvloer staan speciaal voor jou de presentaties van ruim 150 merken! Hier vind je de lijst, en kun je je bezoek voorbereiden door bijvoorbeeld alvast een favorieten-lijstje te maken. Ook het inhoudelijke programma is rond, met oa. bijdrages van de Office Academy, Wilkhahn, FMN, bni en Fields. Kom op tijd voor een goed plekje in de zaal!

Gratis rondleidingen door de Van Nelle Fabriek
De Van Nelle Fabriek is het voornaamste industriële monument in Nederland. Wil je meer zien en te weten komen over de iconische fabriek? Sluit dan aan bij een gratis rondleiding onder leiding van een ervaren Van Nelle-gids. De rondleiding start vanaf het verzamelpunt net achter de entree van Design District. Start dagelijks 3 keer: 12.00 – 14.00 – 16.00 uur, maximaal 20 personen per rondleiding.

 

Hout- en meubileringscollege
Net afgestudeerde studenten van het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam en Rotterdam presenteren ook dit jaar hun eindwerkstuk tijdens Design District. Het HMC biedt hen een podium om zich te laten zien aan het grote publiek. De eindwerkstukken zijn gecombineerd met foto’s van Nederlandse landschappen. De landschappen zijn gekozen aan de hand van het werk van de studenten, waardoor het landschap goed aansluit op de ontwerpen. Het varieert van een duinlandschap, tot akkers, tot de skyline van Rotterdam. Dit jaar staan de eindwerkstukken in het hart van de beursvloer op Design District en kunnen alle bezoekers de mooie ontwerpen die deze talenten hebben gemaakt bewonderen.

Volop parkeerplekken bij de Van Nelle
De donderdag is meestal de drukste dag op Design District, dus de grootste kans op een parkeerplek vlak bij de ingang maak je op woensdag- of vrijdagmiddag. Alle 3 de dagen zijn overigens vakdagen, en daarnaast zijn uitsluitend op de vrijdag particulieren en studenten welkom.
Op het terrein van Van Nelle kun je betaald parkeren, en dat geldt ook voor het nieuwe parkeerterrein met 250 extra plekken tegenover de hoofdportier. (€ 12,50 per dag). In de buurt kun je op de openbare weg parkeren, bijvoorbeeld op de Horvathweg. (€ 1,76 per uur) Let op: Op de Schuttevaerweg geldt een parkeerverbod vanaf de rotonde. Gratis parkeren kan ook: Speciaal voor Design District hebben wij het parkeerterrein aan de andere kant van het spoor bij Sparta gehuurd. Je komt hier door de voetbal en de borden P5 op de ANWB-borden te volgen. De ingang van het terrein zit tegenover het Sparta Stadion. Na het parkeren loop je in een paar minuten onder het spoor door naar de ingang van Design District. Nog beter: Kom met het openbaar vervoer; slechts 8 minuten met de bus van Rotterdam CS.

Registreer nu voor korting op toegangsprijs
Misschien heb jij al een uitnodiging van een van de 150 deelnemers ontvangen om je te registreren voor een gratis entree-ticket? Zo niet, dan kun je je altijd aanmelden via onze website voor een kortingsvoucher. Met deze voucher betaal je bij de entree slechts € 10 in plaats van € 20. Let goed op of je jezelf als interieur professional of consument aanmeldt.

Corona check app
Wij volgen de maatregelen van de overheid en vragen alle bezoekers en deelnemers tijdens Design District om bij binnenkomst van de Van Nelle Fabriek een coronatoegangsbewijs te tonen in de vorm van een QR-code in de Corona Check app. Een QR-code in deze app krijg je door een vaccinatie-, herstel- of testbewijs. Hier vind je instructies over de Coronacheck-app en lees je hoe je eventueel de QR-code op papier kunt krijgen. Wanneer je geen herstel- of vaccinatiebewijs hebt, kun je je (gratis) laten testen via www.testenvoortoegang.org.

Blijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de plannen voor Design District 2022. De datum is bekend: 8-9-10 juni 2022! Houd de website in de gaten of volg ons op facebook of instagram. De nieuwsbrief waar je voor aangemeld bent verschijnt ongeveer 4 x per jaar.