In de meest recente uitgave van Interior Business Magazine staat een korte voorbeschouwing op de komende voorjaarsshow van het ETC Design Center in Culemborg op 19 en 20 februari. In aanvulling hierop geven Ditte Kolijn en Len de Koster van het designcentrum een toelichting op wat de bezoeker kan verwachten.

“We gaan weer knallen”, aldus het duo. Ditte: “We hebben er een aantal mooie nieuwe merken bij als exposanten die zich voor het eerst in onze setting gaan presenteren.” De merken zijn Nilson Beds, Borek en Max & Luuk, Julivie, Fabric Brokers Amsterdam, D. Department-Origins, Candia en Imperial Collections. Er is ook een grote verbouwing gaande om het pand in Culemborg uit te breiden. Daarnaast wordt er, op verzoek van de exposanten en hun klanten, een aparte ruimte ingericht voor het geven van trainingen en lezingen. Deze Academy gaat starten in maart. Osiris Hartman zal als eerste een lezing geven. “Denk aan masterclasses voor stylisten en andere interieurprofessionals over stoffen, vloeren, behang en dergelijke. Kennisoverdracht in samenwerking met de exposanten”, zo stelt Len.

Ditte: “Er is steeds meer gebrek aan echte productkennis en wij willen op deze manier een bijdrage leveren aan het vergroten van kennis in de branche. In de Academy gaan, bijvoorbeeld, ook verkooptrainingen of workshops over interieurfotografie gegeven worden.” Len: “Er komt ook een bibliotheek, The Library, met een grote boekenkast en comfortabele stoelen waar we ook designboeken gaan verkopen in samenwerking met uitgeverij Lannoo. Het nieuwe boek van Remy Meijers, bijvoorbeeld. Het restaurant krijgt een upgrade met een nieuwe chef kok. De toegangskaarten voor de consumenten dag op zaterdag 18 februari was opnieuw razendsnel uitverkocht. Je ziet het, er gebeurt van alles, volop beweging, we kijken uit naar de beursdagen.”

Vaste exposant Keijser & Co zal tijdens de voorjaarsbeurs een nieuwe collectie tonen die bestaat uitĀ eiken meubelen met een dunne metalen belijning. Deze zijn uitvoerbaar in bijzondere modellen, denk hierbij aan salontafels, hockers, consoles, spiegels, bijzettafels, butlers en roomdividers. De meubelen zijn uitvoerbaar in verschillende eiken beits kleuren. Op de foto van links naar rechts: salontafel Fragile (rond en laag), modulebank The Grand, console Fragile naast de bank, hocker Olivia met bijzettafel Fragile (rond en aan 1 zijde open).