De Oostenrijkse meubelfabrikant ADA is een grote speler binnen Europa. Tijdens de voorjaarsbeurs in De Woonindustrie in Nieuwegein presenteert ADA 10 modellen sofa’s en bedden op een stand van 110 vierkante meter.

Marnix Magdelijns is verantwoordelijk voor ADA in ons land en licht de presentatie toe: “De ADA groep heeft vijf fabrieken, een omzet van ruim 200 miljoen euro per jaar en 2.500 medewerkers in dienst. Er zijn vijf fabrieken in totaal waaronder een salonfabriek in Roemenië en een in Hongarije. De modellen die we hier laten zien komen uit deze fabrieken. De prijs/kwaliteitverhouding bij ADA is zeer goed. Het merk bevindt zich in het middensegment van de markt en biedt populaire modellen zonder klachten.”

Opties als verstelbare hoofdsteunen en uitschuifbare opbergvakken zijn verkrijgbaar voor de sofa’s. De stoffering is altijd in textiel, niet in leder of kunstleder. Marnix: “Er is een zeer grote keuze uit stoffen voor de consumenten die passen bij de smaak van het commerciële middensegment.” Wat zijn zijn verwachtingen voor de beurs vanaf komende maandag in Nieuwegein? “Ik verwacht veel bezoekers, zeker na het wegvallen van Keulen en het opschuiven van Milaan. Retailers willen er weer op uit om elkaar en hun leveranciers weer te zien, die behoefte is echt groot, zo merk ik. Vandaar dat ik hier veel toeloop verwacht, ook vanuit België.”