Per 30 oktober 2023 komt het merk Perzona in handen van Sleeptrade. Sleeptrade, die via haar formule Beddenspecialist.nl al enige jaren het merk Perzona voert bij de aangesloten Beddenspecialist.nl winkels, gaat de onderdelen van het merk Perzona onderbrengen binnen de diverse activiteiten van het bedrijf. Al dan niet onder het merk Perzona. Het merk Perzona werd in 2016 opgericht door Swiss Sense en eind 2017 overgenomen door beddenman Jean Paul Palman, ooit jarenlang werkzaam bij Tempur.

 

 

Directeur Maarten Stoffels hierover: ’’We voeren al enkele jaren het unieke 3D meetsysteem van Perzona onder ons label SlaapID en onder de noemer SlaapID postuurmeting. Wij willen dit meetsysteem graag uitbreiden en optimaliseren, maar dit is alleen interessant als we dit in eigen beheer kunnen doen. Ons doel is daarbij om het meetsysteem te kunnen koppelen aan al onze collecties en niet alleen aan Perzona producten. Daarnaast overwegen we ook om het meetsysteem voor derden onder eigen label te gaan ontwikkelen. Het overnemen van het patent om 3D metingen uit te voeren in winkels biedt ons de kans en bescherming om deze onderscheidende meetservice exclusief via winkels aan te bieden aan consumenten.”

 

Maarten Stoffels

 

Stoffels vervolgt: “Naast het meetsysteem neemt Sleeptrade ook de patenten op de matrassen van Perzona over. Deze matrassen passen vanwege de aanpasbaarheid heel goed in de op-maat-adviesstrategie van Beddenspecialist.nl. Hetzelfde geldt voor de unieke verstelbare boxspring, welke is ontworpen door Ben Hoek. Het design en de technische mogelijkheden van deze boxspring zijn prachtig en het patent biedt ook goede bescherming. Dit is een mooie toevoeging aan de collectie. Overigens nemen wij niet het bedrijf Perzona over, maar alleen diverse ‘assets’, zoals o.a. de merken, de patenten, het meetsysteem en een deel van de voorraad.”

 

 

Het merk Perzona zal vanaf 1 november 2023 alleen nog gevoerd worden bij de winkels van Beddenspecialist.nl. Sleeptrade gaat de komende maanden gebruiken om de diverse producten door te ontwikkelen. Daarna wordt bepaald of het merk Perzona op de markt actief blijft of dat de verschillende onderdelen van het merk Perzona ondergebracht zullen gaan worden bij de eigen merken van het bedrijf.

 

Over Sleeptrade / Beddenspecialist.nl

 

        

Sleeptrade houdt zich bezig met innovatie slaapconcepten, waaronder de winkelformule Beddenspecialist.nl. Bij Beddenspecialist.nl zijn in Nederland negentien zelfstandige beddenspeciaalzaken, met door SlaapFysio getrainde en gecertificeerde ligexperts, aangesloten. De formule begon in april 1979 onder de naam Slaapgilde en heet sinds 2012 Beddenspecialist.nl. De meetbaar beter slapen aanpak via de SlaapID-methode staat in het teken om mensen inzicht te geven in het belang van een goede fysieke nachtrust. Beddenspecialist.nl werkt daarnaast onder andere samen met de selectie van voetbalclub sc Heerenveen, Wielrenteam SD Workx en topjudoka Roy Meyer en honderden fysio- en ergotherapeuten.