Designklassiekers van de toekomst: dat is wat ontwerpers Tom Dissel en Timon Scholten voor ogen hadden toen ze startten met hun interieurlabel ijcoon. En die filosofie werkt, want relaxfauteuil Vera won onlangs de eerste prijs bij de Design District Awards. ijcoon lanceert deze maand de eerste volledige collectie.

Iedereen verdient een ijcoon, was de gedachte toen Tom Dissel en Timon Scholten begonnen met de ontwikkeling van de Vera. ‘De meeste relaxfauteuils hebben een stoffig imago. Onterecht, vonden wij,’ vertelt Tom. ‘Want of je nu jong of al wat ouder bent, iedereen verdient een prachtig meubel waarin je kunt ontspannen.’ Het elegante en comfortabele ontwerp vormt de basis voor de fauteuil, die kan worden uitgebreid met verschillende features zoals een sta-op-functie.

Alle meubelen in de nieuwe collectie zijn geïnspireerd op tijdloze iconen: zo doet fauteuil Vera denken aan de ronde vormen van de Vespa Primavera, en gaven Amerikaanse dinner rolls hun naam aan bank Rolls. ‘We streven ernaar om het icoon onderdeel te maken van de identiteit van het meubel’, legt Timon uit. ‘Die beeldtaal is voor ijcoon heel belangrijk.’

The future of design

Zo veel mogelijk materialen en onderdelen worden in de eigen studio of door leveranciers in Nederland gemaakt, vertelt Timon: ‘Op die manier houden we grip op het ontwerpproces en kunnen we de meest kwalitatieve materialen gebruiken. Zo maken we unieke designmeubels die een leven lang meegaan!’ De designers van ijcoon gaan in de toekomst de samenwerking aan met andere Nederlandse ontwerpers om nieuwe meubelklassiekers te ontwikkelen. Het doel: uitgroeien tot een designmerk dat synoniem staat voor stijlvol relaxen. ijcoon. the future of design. De collectie van ijcoon is nu verkrijgbaar bij de grotere interieurzaken van Nederland. Kijk voor alle verkoopadressen op ijcoon.nl of kom langs op afspraak bij onze showroom in Beesd.

Over ijcoon

De meubels en woonaccessoires van ijcoon zijn ontworpen door Nederlandse ontwerpers Tom Dissel (1985) en Timon Scholten (1989) afgestudeerd aan de Design Academy en Hogeschool Kunsten Utrecht. Ze werkten eerder voor interieurmerken zoals Design on Stock, Eyye, Label, Gelderland, Zuiver en DutZ collection, en begonnen hun eigen interieurlabel vanuit de overtuiging dat iedereen een ijcoon verdient. ijcoon haalt inspiratie uit de beeldtaal van tijdloze iconen en staat voor hoogwaardige en duurzaam ontwikkelde designmeubels. In de toekomst gaat ijcoon de samenwerking aan met andere Nederlandse ontwerpers om nieuwe meubelklassiekers te ontwikkelen. Het doel: uitgroeien tot een designmerk dat synoniem staat voor stijlvol relaxen. ijcoon. the future of design.