Op de VT wonen&design beurs presenteert Dutch Originals de exclusieve uitvoering van een karaktervol klassiek tafelontwerp. 

Met een knipoog naar het door Wim Rietveld, voor Gispen ontworpen tafelmodel 530 uit 1952, toont Dutch Originals een opvallend design van de Gispen Classics 533 tafel. 

De 533 komt samen met de Gispen Classics 534 tafel op de markt. Het oorspronkelijke ontwerp van de tafel is door Richard Hutten opgetild naar een moderne uitstraling. Het blad van de 533 is driehoekig van vorm met mooi afgeronde hoeken, een verjongde rand en verkrijgbaar in twee formaten. De 534 heeft een tonvormig blad. Beide tafelmodellen zijn geschikt voor 6 stoelen. 

Klassiek ontwerp, nieuwe uitstraling, vol persoonlijkheid

”De speciale uitvoering van de 533 wordt getoond in het Trendpaviljoen van Eigen Huis&Interieur. Voor deze gelegenheid is de tafel uitgevoerd met een verjongd mdf blad met Eikenfineer en de poten en het onderstel gepoedercoat in ‘zuiver oranje’. Deze combinatie met het Eikenfineer blad geeft een extra impact aan het klassieke ontwerp. De tafel wordt in het Trendpaviljoen samen gepresenteerd met de al even karakteristieke Gispen 116 stoel. Een combinatie die door Willem Hendrik Gispen al werd toegepast en met het re design van Richard Hutten een nieuwe vorm meekrijgt.”

Op de beurs wordt de Gispen 116 gepresenteerd met een frame in dezelfde oranje kleur als de 533 tafel, met een zitting en rug in White wash eiken.