Na een succesvolle lancering in 2022 leiden Leolux en Label Vandenberg, als initiatiefnemers van vakevenement Destination: Design, de formule het nieuwe jaar in. Van 22 tot en met 24 januari 2023 worden professionals op het gebied van interieurdesign en architectuur in Eindhoven uitgenodigd om de meest recente collecties van 49 internationale exposanten te ontdekken.

Het evenement vindt plaats in het befaamde Klokgebouw in Eindhoven. Studio Daphna Laurens tekent een nieuw ruimtelijk concept dat zorgt voor eenheid en openheid. Voor interieurarchitecten en stylisten biedt Destination: Design highlight tours om noviteiten te leren kennen en te duiden.

Voor 2023 is het aantal deelnemende merken verdubbeld. Een compliment voor het event-format zelf en een bewijs van de noodzaak om te netwerken en jezelf collectief te laten zien. Naast Nederland komen de fabrikanten van Destination: Design 2023 uit België, Duitsland, Italië, Zwitserland en andere Europese landen. Destination: Design heeft zich snel ontwikkeld tot een relevant platform voor nieuwe producten op het gebied van meubels, stoffen, tapijten en verlichting.

Wat vroeger een belangrijke productielocatie van Philips’ eigen bakeliet was, is nu een aantrekkelijke plek voor innovatieve ondernemers uit de creatieve industrie. Het Klokgebouw ademt nog altijd zijn authentieke industriële uitstraling. Bruisend, enerverend en verrassend. Dat maakt dit markante gebouw tot de juiste locatie voor Destination: Design. Los van de ambiance, biedt het Klokgebouw ook veel praktische voordelen. Mede-initiatiefnemer Hans Filippini van Leolux legt uit: “Qua bereikbaarheid en parkeergelegenheid is het Klokgebouw een heel geschikte evenementenlocatie en daarbij heeft het gebouw verschillende ruimtes en dus de potentie om mee te groeien met het aantal deelnemers.”

De eerste editie viel onder andere op door het frisse ruimtelijke concept van de Eindhovense ontwerpstudio Daphna Laurens. Daarom tekent het duo dit jaar ook voor het ontwerp dat bezoekers prikkelt en inspireert. Net als in de eerste editie staat het open en eenduidige karakter centraal.

Voor interieurarchitecten en stylisten worden er tours gegeven langs de hoogtepunten van Destination: Design. De tours zijn gecureerd door een design guide en focussen zich op het duiden van nieuwe producten en innovaties. Meer informatie over de tours volgt. De 49 deelnemers zijn:

Arco
Artifort
Atelier Artiforte
Banz Bord
BEEK Collection
Bert Plantagie
Bordbar
Bree’s New World
BW Bielefelder Werkstätten
Caccaro
Castelijn
CS Rugs
De Ploeg
De Sede
Draenert
Dutch Originals
EMU
Évidence
Freifrau
Freistil
Gealux
Gelderland
Harvink
ijcoon
Janua

Jess
Jori
Kettnaker
KFF 
Label Vandenberg
Leolux
Metaform
Millenerpoort
Molinari Design
Montis
Perletta
Pilat & Pilat
Pode
Qliv
Rietveld Originals
Rolf Benz
Solpuri
Spectral
Spectrum
Tonon
Tonone
Van Besouw
WEIBELWEIBEL
Willisau

Openingstijden, locatie en tickets: 
Zondag 22 januari: 10.00 tot 18.00 uur
Maandag 23 januari: 10.00 tot 22.00 uur
Dinsdag 24 januari: 10:00 tot 16:00 uur
Adres: Klokgebouw 50, 5617 AB Eindhoven
Aanmelden (kostenloos): destinationdesign.nl/inschrijven