Op 28 en 29 maart, dus al over enkele dagen, is de Fokkerterminal in Den Haag de thuisbasis van Destination Design. Dit nieuwe evenement is er voor detaillisten, designers, stylisten, (interieur)architecten en andere professionals. Kijk voor alle deelnemers en meer info: www.destinationdesign.nl 

Vandaag fraai nieuws van Leolux, KFF, Pode en Pilat & Pilat.

Luxe dineren in het middelpunt
In het middelpunt van de Leolux-stand in Den Haag staat de nieuwe eetkamerset met de tafel Toveri (helemaal bovenaan) en de fauteuils Baani. De luxe eetkamertafel werd ontworpen door Studio Truly Truly binnen de vormgeving van de Toveri tafelfamilie van Leolux. Deze tafelserie combineert zachte vormen en harde materialen, schaduwen en rondingen. Op de stalen bodemplaat en twee afgeplatte dragers rust een royaal blad, dat bij de Toveri Dining wordt uitgevoerd in natuurlijk hout, chique ceramic of kleurrijke lak. De eetkamerstoel Baani combineert een elegante uitstraling met sfeervolle stoffeerdetails. Een geplooide strook over het midden van de rug, door ontwerper Sylvain Willenz ook wel getypeerd als het ‘vest’, biedt een rijk contrast. Baani is beschikbaar met of zonder armen en wordt uitgevoerd met houten poten of een aluminium draaivoet. Leolux toont verder in Den Haag de onlangs gelanceerde bank Enna (hierboven) en tafel Nunos van de Duitse ontwerper Hanne Willmann.

Design, comfort en duurzaamheid bij KFF en ASCO

De Duitse zitmeubelfabrikant KFF uit Lemgo en haar partnerbedrijf ASCO, tafelfabrikant uit Rheda-Wiedenbrück tonen hun persoonlijke selectie stoelen en tafels met het oog op design, comfort en duurzaamheid bij deze eerste Destination Design. De fabrikanten zullen de nieuwe, gezamenlijke Nordic Edition en hoogtepunten uit hun huidige portfolio presenteren. De geselecteerde producten van de Nordic Edition overbruggen de kloof tussen het koele noorden en het elegante zuiden en creëren een symbiose van esthetiek en onmiskenbaar comfort. De German Design Award-winnende GAIA stoel – ontworpen door de Italiaanse ontwerper Monica Armani (op de foto hierboven), de bewegende NEST LOUNGE fauteuil of de ARVA in Mid-Century design geven reden om te bewonderen, te voelen en plaatsnemen. Een handgemaakt tafelblad van kopse houten kubussen rondt de selectie af.

Pode; fris en eigentijds

Het is een van de snelst groeiende designmerken in Nederland en ver daarbuiten: het lifestylemerk Pode, opgericht in 2008 en nu zes jaar onder de artistieke leiding van Studio Roderick Vos. Het merk heeft een heel eigentijdse visuele uitstraling en presenteert jaarlijks meerdere jeugdige producten, die naadloos aansluiten bij de bestaande modellen en accessoires. De meest recente aanwinsten zijn de bank Marv van Roderick Vos, de fauteuil Chap van Federica Biasi en de salontafelserie Mesh van Raw Color. Het zijn slechts enkele van de modellen die Pode presenteert tijdens de vakbeurs Destination: Design in de Fokker Terminal in Den Haag.

De bank Marv (in het groen hierboven te zien) is elegant en tijdloos, waarbij lineaire en golvende lijnen met elkaar versmelten tot een “organische kubist”, aldus ontwerper Roderick Vos. Decoratief is de bies die in een sierlijke boog langs de randen boven op de armen en de rug loopt. Marv is de perfecte familiebank, die je toepast in de vrije ruimte of tegen de wand plaatst. Een bank van grote eenvoud ook, die door zijn smalle sledes boven de grond lijkt te zweven.

Hitoshi, Kodama en Stien bij Pilat & Pilat

Hoe mooi is het om deze preview van de afgelopen dagen af te sluiten met beelden in plaats van woorden. Pilat & Pilat zal volgende week in Den Haag twee modellen tonen met een Japanse naam (Hitoshi hierboven en Kodama hieronder) en een model met een goed Friese naam: de tafel Stien (helemaal onderaan, verkrijgbaar met een rond, vierkant of rechthoekig blad, ontwerp Gjalt Pilat die ook de kast Edward heeft ontworpen). Geen woorden maar beelden!

Nou, goed dan. Toch nog een aantal woorden over de Friese fabrikant naar aanleiding van wat er te zien zal zien in Den Haag. Pilat&Pilat presenteert samen met architect/ontwerper Bart Vos de tafelserie ‘Kodama’ en een stoel, ‘Hitoshi’. ‘Kodama’ is een set tafels in verschillende geometrische vormen: een systeem van zeven los verkrijgbare elementen. Samen vormen ze een vierkant, net als in het Oosterse puzzelspel Tangram. Van tiny house tot op kantoor: Kodama past zich aan elke wens en situatie aan.

 

 

Gratis inschrijven als bezoeker voor 25 maart kan via deze link:

Inschrijven voor bezoek