Op 28 en 29 maart, dus al over een week, is de Fokkerterminal in Den Haag de thuisbasis van Destination Design. Dit nieuwe evenement is er voor detaillisten, designers, stylisten, (interieur)architecten en andere professionals. Kijk voor alle deelnemers en meer info: www.destinationdesign.nl 

De komende dagen tonen we u voorbeelden van wat er zoal te zien zal zijn in Den Haag. Vandaag fraai nieuws van de Sede, Millinerpoort, Evidence en Gelderland.

de Sede toont op de designbeurs ‘Destination: Design’ de klassiekers van morgen
Ter gelegenheid van het vakevenement Destination: Design van 28 tot 29 maart 2022 zal de firma de Sede AG sculpturen uit de wereld van het tijdloze design tonen. Onder andere de DS-707 van ontwerper Philippe Malouin en de andere nieuwigheden DS-747 en DS-880 zullen comfortabele en tegelijk inspirerende blikvangers zijn waarvan vorm en functie telkens weer opnieuw verrassen! Bij de DS414 ligt de nadruk ook op het aspect duurzaamheid. Een combinatie van leder en stof toont de ruime keuzemogelijkheden die de fabrikant uit Klingnau zijn klanten biedt als het gaat om de afwerking van oppervlakken.

Meer vrijheid met een vrije vorm bij Millenerpoort
Bij de inrichting van een huis wordt vaak gekeken naar dat wat op ooghoogte te zien is. Maar onderschat de kracht van een tapijt niet! Een hoogwaardig Millenerpoort tapijt in een Isola, Plettro of Ellips vorm zorgt gegarandeerd voor een unieke eyecatcher in het interieur. Bovendien geeft een bijzonder gevormd vloerkleed het interieur een speels effect en biedt het meer mogelijkheden om grote meubelstukken op een apartere manier neer te zetten. Bij rechte tapijten wordt de bank er bijvoorbeeld toch vaak netjes langs gezet, maar bij een Isola, Plettro of Ellips vorm heeft men op dit gebied veel meer vrijheid. Kleurmêleringen, speelse patronen en kleurverloop zijn ook mogelijk in deze vrije vormen, zodat het tapijt geheel naar eigen smaak kan worden samengesteld en tot in de puntjes kan worden afgestemd op de rest van het interieur.

Sarena & Zusa als nieuwe modellen van Evidence
Sarena van designer Frans Schrofer is een ontwerp met oog voor detail. Het stevige zitcomfort en de hoge pootjes maken deze bank prettig actief en optionele hoofdsteunen zorgen voor extra ondersteuning. Losse rug- en sierkussens geven Sarena een gemoedelijke uitstraling.

De tijdloze tafeltjes Zusa springen in het oog door de opvallende combinatie van de ronde bladen met de hoekige vormen van het onderstel. Vanuit het centrum ontspringen drie poten, die aan de oppervlakte komen bij het tafelblad van eiken, ceramic of lak. De tafels zijn er in drie doorsnedes, elk met een eigen hoogte en een eigen toepassing.

Prime van Gelderland door Studio Truly Truly

De Prime is een uitgebreid en modulair ontwerp, verfijnd maar vol genuanceerd karakter. Het silhouet van de bank is vanuit alle hoeken bijzonder. De bank oogt direct comfortabel, door de dikke bijna wulpse zitting is deze zacht en toch architecturaal. De armkussens
hangen over de rand van het slanke onderstel. Bij het ontwikkelen van de Prime is bijzondere aandacht besteed aan duurzame productie en
materiaalgebruik. De kussens, arm- en rugleuningen kunnen zonder veel omhaal los van het frame worden gehaald. Dit komt ten goede aan de levensduur en de onderdelen kunnen worden hergebruikt of gerecycled.
Studio Truly Truly heeft bij dit ontwerp gekeken hoe de bank in delen gemaakt kan worden om de herbruikbaarheid en duurzaamheid te vergroten. Het traditionele houten frame is vervangen door een uniform aluminium chassis. Deze manier van produceren (gebruikelijk
in de auto-industrie) vindt de huidige manier van denken over de productie van banken opnieuw uit. Zo kan hetzelfde frame van de Prime 10010 worden gebruikt in verschillende toekomstige ontwerpen. Hiermee hebben we recycling een stap verder gebracht dan de traditionele cradle to cradle van duurzame materialen. Bij het ontwerp van de bank hebben we het grootste deel van het schuim vervangen door natuurlijke veren en 96% van het lijmproces geëlimineerd.
Een mooi vervolg op de duurzame tradities die al diepgeworteld zijn bij Gelderland, zoals het gebruik van massief en gelaagd beukenhout en vervangbare hoezen.

Morgen deel 5 van deze preview. Gratis inschrijven als bezoeker voor 25 maart kan via deze link:

Inschrijven voor bezoek