In Tienen leidt het dynamische trio Robbie Tutenel, Tim Tutenel en Bert Budeneaerts de meubelwinkel MS2000. De winkel heeft zichzelf altijd gepositioneerd als een voorloper in de meubelretailsector. Met een breed assortiment aan kwaliteitsmeubelen en een sterke focus op klanttevredenheid, streeft MS2000 ernaar om de klantervaring voortdurend te verbeteren.

In 2021 kwam Initeam in beeld om MS2000 te ondersteunen bij het realiseren van deze missie. Zo helpt het IT-bedrijf in Izegem om alle operationele, commerciële en financiële processen te digitaliseren en in één online systeem onder te brengen. Sinds één jaar werkt de winkel ook samen met de Nederlandse fabrikant Habufa, die ondertussen is uitgegroeid tot één van de grootste leveranciers binnen de winkel. “Habufa’s assortiment sluit perfect aan bij onze doelgroep”, aldus Robbie Tutenel. “Daarnaast bieden ze ook hun aanbod digitaal aan via Furnqube, het online ERP-systeem van Initeam.”

Volgens Robbie Tutenel zijn consumenten tegenwoordig veeleisender, met een sterke voorkeur voor op maat gemaakte meubelen. Fabrikanten spelen in op deze trend door een breed scala aan opties te bieden. “Onze verkopers moeten aan de slag met papieren catalogi om de juiste opstellingen, prijzen en configuraties voor onze klanten terug te vinden,” zegt Robbie. “Dit proces is niet alleen tijdrovend, maar ook enorm foutgevoelig.”

Robbie: “Alles staat en valt met een juist artikel- en prijsbeheer. De introductie van de software van Initeam transformeerde de manier waarop we (onder andere) met productinformatie omgingen. Door de productgegevens van Habufa te integreren in een gebruiksvriendelijke configurator, kunnen verkopers nu moeiteloos bankstellen aanpassen aan de wensen van onze klanten qua afmetingen, opstellingen, materiaalkeuzes en comfortopties. Deze digitalisering zorgde voor een revolutie in het bestelproces, waardoor de juistheid van aankoop- en verkoopprijzen gegarandeerd werd.”

“Deze samenwerking met Habufa en Initeam stelt ons in staat om ons beter te onderscheiden in de markt. Dit resulteert in honderden succesvolle orders, zowel voor ons als de leverancier, en een verhoogde klanttevredenheid. Het is werkelijk een droom om zo te werken. We hebben een gelijkaardige samenwerking met de leveranciers Perfecta en Maxfurn. Ik hoop dat andere leveranciers hier ook initiatief in nemen, we worden hier met z’n allen beter en sterker van,” besluit Robbie. Initeam-klanten sturen hun bestellingen digitaal door naar Habufa. Jaarlijks resulteert dit in duizenden digitale orders. Dit levert aanzienlijke voordelen op voor de leverancier, waaronder efficiëntiewinst en een lagere foutmarge. De digitale beschikbaarheid van productconfiguraties biedt grote commerciële voordelen, waarbij retailers volledig worden ontzorgd op het gebied van product- en prijsinformatie.