Het grootste online tuincentrum van Nederland worden. Dat is de onbescheiden ambitie van de 24-jarige Luc van de Noort uit Tilburg. Met drie webshops draait hij momenteel al meer dan vijf miljoen omzet per jaar. Daarnaast is de jonge ondernemer voor een kwart eigenaar van GroenRijk Tilburg, het tuincentrum van zijn ouders dat hij op termijn gaat overnemen.

Een uit de hand gelopen afstudeeropdracht, zou je je bedrijf zo kunnen noemen?

,,Ja, daar komt het wel op neer. In de laatste fase van mijn studie Ondernemerschap & Retail Management op Avans Hogeschool moest ik een onderneming oprichten en daar een scriptie over schrijven. Geen fictief bedrijf, maar een echte onderneming. Toen heb ik tuincentrumoutlet.com vastgelegd. In februari 2020 heb ik mijn scriptie verdedigd. Ik kreeg een 8. Vrijwel direct daarna ben ik gestart met de webshop. Startkapitaal had ik nauwelijks, maar ik had de mazzel dat mijn ouders een tuincentrum met een grote voorraad hadden. Die mocht ik gebruiken. Het ging om tafels, stoelen, potten, regentonnen, barbecues, noem maar op. GroenRijk factureerde de inkoopprijs vervolgens aan mij. Anderhalve week nadat ik live was gegaan, kwam corona. Alle winkels in Nederland moesten een paar weken dicht, ook die van mijn ouders. Voor mij pakte dat enorm goed uit: het eerste jaar draaide ik al een omzet van een miljoen euro. Daarnaast hadden mijn ouders tien jaar geleden al twee andere domeinnamen gekocht: tuinmeubels.nl en bbqkopen.nl. Ook daar ben ik mee aan de slag gegaan. De drie webshops zijn van mij en staan in principe los van het tuincentrum. Maar mensen die online een loungebank zien en willen proefzitten, kunnen in het tuincentrum terecht. Een groot deel van het assortiment staat daar opgesteld. Ik heb daar een stukje showroom, een soort shop-in-shop.’’

Lees de rest van het artikel hier:

https://www.deondernemer.nl/jonge-ondernemers/van-afstudeeropdracht-naar-miljoenenomzet-hoe-luc-24-met-zijn-webshops-steeds-groter-groeit~21ada90?_gl=1*1y9o1gj*_gcl_au*MTIyNjgzMjU2LjE3MDcxMzc3OTkuNjk4MDk5MDY2LjE3MDkzMDIyNTYuMTcwOTMwMjI1NQ&referrer=https%3A%2F%2Fwww.linkedin.com%2F