Dôme Deco, het Belgische interieurlabel gespecialiseerd in de distributie van een totaal interieurconcept voor de retail- en de projectwereld, heeft begin 2019 zijn exportambities kracht bijgezet met de opening van een showroom in de US. Het bedrijf is een exclusieve samenwerking aangegaan met een Amerikaanse distributeur, die instaat voor de verkoop- en marketing van het merk, en zal opereren onder de naam Dôme Deco USA.

De showroom is gelegen in de AmericasMart te Atlanta. Dit gebouw, het grootste in de US,  is een internationaal expositiecentrum dat zich richt op de “International Gift & Home Furnishings” markt. Stefan Verheyen, de CEO van Dôme Deco had al lang plannen om de Amerikaanse markt te betreden met een eigen showroom: “Deze showroom is een unieke kans om de Amerikaanse retailers, interieurarchitecten en project managers kennis te laten maken met de unieke Dôme Deco ‘Cosmopolitan’ lifestyle. Sinds 20jaar wordt hard gewerkt aan een eigen- unieke collectie, mede vorm gegeven door lokale designers. De vraag naar de Europese cultuur wordt wereldwijd steeds groter en België staat in de interieurwereld bekend om goede smaak en creativiteit.”

Dôme Deco telt een 25-tal medewerkers en is gespecialiseerd in de distributie van meubilair en woonaccessoires met een sterke ‘Cosmopolitan’ identiteit. De kantoren, een showroom van 800m² en de magazijnen zijn gevestigd in Dilsen-Stokkem. Het bedrijf realiseert, naar eigen zeggen,  dit jaar een omzet van meer dan  6 miljoen euro. Doel is te blijven groeien en Belgisch design verder uit te dragen over de hele wereld maar ook in het thuisland en Nederland.