De Italiaanse meubelfabrikant Boffi/ DePadova en het Japanse merk Time & Style hebben samen de Time & Stye  ēdition voor Boffi/ DePadova ontwikkeld. Na de samenwerkingen met MA/U Studio en AD is dit de derde keer dat de Italianen een ander merk benaderen voor een gezamenlijk project.

“We willen geen collectie van merken zijn maar met een geestverwant samen een complete wooncollectie ontwikkelen,” aldus Boffi|DePadova CEO Roberto Gavazzi over het doel van deze samenwerking. “We ontdekten deze buitengewone Japanse fabrikant tijdens de Stockholm furniture fair van 2019 en dachten meteen: dit is een bedrijf dat op een briljante manier kan bijdragen aan onze collectie van DePadova.”

Stoelen, fauteuils, tafels en lage tafels met een minimalistisch ontwerp plus verlichting van rijstpapier laten zien wat voor eeuwenoud vakmanschap er aanwezig is bij de Japanners. De ambachtslieden gebruiken duurzaam hout uit de bossen van Hokkaido. De lancering van de Time & Style ēdition past bij de visie van Maddalena De Padova, die in de jaren 50 van de vorige eeuw al een mix van Italiaans en Scandinavisch design op de markt bracht, als frisse wind voor de vastgeroeste Milanese stijl van elegant wonen. “Wat mij intrigeerde toen ik Ryutaro Yoshida, de oprichter van Time & Style voor het eerst ontmoette was zijn passie voor de Japanse ambachtelijke traditie”, zo vervolgt Gavazzi. “We kwamen meteen op het idee om samen iets te gaan doen, om zo de cultuur van Nippon te combineren met Italiaanse creativiteit.”

Time & Style beschermt en promoot al 30 jaar lang als meubelmerk de tradities die een link hebben met het Japanse timmerambacht, net zoals de Italianen zich inzetten voor het in stand houden van know-how bij de productie van meubelen.  “Het is voor het eerst dat een Italiaans merk op deze manier samenwerkt met een Japans merk op wereldniveau”, zo zegt Yoshida. “Onze samenwerking is het resultaat van het oprecht delen van onze culturen.”
De filosofie van de Time & Style ēdition focust op oog voor details en perfect geconstrueerde objecten, zo stellen de Italianen. De collectie oogt tijdloos en verfijnd. Gericht op het wonen van nu maar met oog voor het verleden.

De collectie bestaat uit stoelen, kasten en tafels plus twee lampen uit japan en de Horizontal sofa en een bed die in de Italiaanse fabriek worden gemaakt, waar een eeuwenoude traditie van stofferen aanwezig is. Gavazzi: “Met deze nieuwe collectie wordt ons aanbod verrijkt en geven we een Japans merk de gelegenheid om via onze naam en onze distributie van 70 monobrand stores  in 50 landen door te breken. Alleen in Japan zal Time & Stye de collectie zelf verkopen.” Op de foto boven de Liku stoel, daaronder de Sunset stoel en Silent Drawer Cabinet.

www.depadova.it