“We doen het graag net even anders. Laat deze gedachte nu het vertrekpunt zijn geweest om samen met de ontwerpers Jonael en Josha rond de tafel te gaan zitten en te brainstormen over eet- en salontafels die iets kunnen toevoegen aan ieder interieur. De wensen en ideeën zijn omgetoverd in een prachtige Rebellenclub X Spruitje X Studio Josha meubelserie. Bestaande uit 2 verschillende lijnen.” Zo kondigen deze drie partijen hun samenwerking aan.
De industriële en vintage tafels worden met de handgemaakt in een loods in Amsterdam West en hebben een duurzaam karakter, mede door het gebruik van stadshout. Het hout is afkomstig van omgevallen en/of gekapte bomen uit de grote steden; uit bekende parken of wijken.
Spruitje is een designlab opgericht door de Nederlandse ontwerper en dromer Jonael van der Sloot. In samenwerking met een team van ontwerpers, creëert Spruitje producten waarin natuurlijke elementen worden samengevoegd. Een van deze eigenzinnige ontwerpers is Studio Josha.
De Rebellenclub is een platform voor jonge ontwerpers en biedt hen de kans hun product in de markt te zetten. Het uitgangspunt is om items te selecteren die een verhaal vertellen, net even anders zijn en iets unieks toevoegen aan datgene wat al bestaat. De verbindende factor is dat elk product met zorg geselecteerd is, en past bij de huidige trends op het gebied van interieur en lifestyle. De Rebellenclub werkt samen met duurzame bedrijven en ontwerpers, veel van de producten worden met de handgemaakt, ambachtelijk bereid, ontwikkeld met gerecyclede materialen of op een sociale werkplaats geproduceerd.
De foto is van Timo Sorber, Anne de Lange deed de styling.