Niek Renders (CEO – Drisag) stoomt het Kempense familiebedrijf Drisag, gevestigd in Herentals, klaar voor de toekomst. Drisag is gespecialiseerd in het creëren van creatieve interieurconcepten voor bedrijven en overheidsdiensten sinds 1970. De aankoop van een nieuwe lasrobot en een CNC buizenbender maakt deel uit van een ambitieus en duurzaam toekomstplan.

Drisag zet maximaal in op verticale integratie. “We willen ons productieproces in eigen beheer uitbreiden om zo alle ambachten (metaalafdeling, stoffeerderij, houtatelier en assemblage) te integreren.” Zo garandeert Drisag een optimale controle op het volledige lokale productieproces en de kwaliteit.

Duurzaamheid staat bij Drisag met hoge prioriteit onderschreven in hun missie en visie. Dagelijks herbekijken ze nieuwe en bestaande interieurconcepten om ze slimmer en meer circulair op te bouwen. Als Belgische fabrikant willen zij hierin een voortrekkersrol spelen door middel van duurzaam en circulair ondernemen door te voeren op alle mogelijke niveaus in hun onderneming.

Drisag houdt zijn ecologische voetafdruk klein door alle producten in Herentals te produceren. Ze leveren hun interieurconcepten rechtstreeks vanuit hun fabriek aan de eindklant. Hierdoor wordt de factor transport en zijn negatieve weging op het milieu zeer beperkt. Zeker wanneer je dit vergelijkt met buitenlandse leveranciers. Drisag denkt ook al verder want ze willen graag stappen ondernemen naar een CO2 neutrale bedrijfsvoering.

De laatste 3 jaar investeerden Niek Renders ongeveer anderhalf miljoen euro in de modernisering van het machinepark in Herentals. Het gaat dan niet enkel over de lasrobot en de CNC buizenbender, maar ook over een CNC buizenlaser en een uitbreiding van de CNC snijmachine zodat ze nu ook akoestisch vilt op maat kunnen verwerken.

Meer informatie: www.drisag.be