DEAL! Dutch Interior heeft het creatieve interieurmerk Urban Cotton overgenomen. Urban Cotton, gevestigd in Amsterdam, zal per 1 september verdergaan als onderdeel van Dutch Interior te Barneveld.

Hester Zijlstra, directeur en eigenaar van Urban Cotton
“Urban Cotton bestaat nu ruim 6 jaar en is uitgegroeid tot een vernieuwend merk. Wij zijn er trots op dat we in Dutch Interior een overnamepartij hebben gevonden met de expertise en professionaliteit om Urban Cotton in de komende jaren verder uit te kunnen bouwen.”

Michael Schakel, directeur en eigenaar van Dutch Interior
“Met de overname van Urban Cotton hebben we een sterk merk met mooie producten toegevoegd aan ons portfolio. Doordat we het hele proces, van ontwerp tot het transport naar onze klanten, in eigen beheer hebben kunnen we Urban Cotton de juist aandacht geven, de filosofie voortzetten en de krachten bundelen met onze andere merken.”

Over Urban Cotton
Urban Cotton is een ontwerpstudio, ontstaan in de creatieve hotspot Amsterdam Noord. Co-founders Jan-Willem en Hester zijn de studio begonnen in 2016, waar zij met een gepassioneerd en bevlogen team, alle disciplines op het gebied van ontwerp en interieur in huis hebben. Een interieur opgebouwd in meerdere lagen, die de zintuigen prikkelt, is het uitgangspunt. Deze gelaagdheid zie je terug in de collectie: uitgesproken kunstwerken die persoonlijkheid en dynamiek aan een interieur geven. Er wordt zoveel mogelijk volgens de slow designfilosofie gewerkt om bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Over Dutch Interior
Wat bijna 30 jaar geleden begon met het meubelmerk Eleonora, is inmiddels uitgegroeid tot Dutch Interior. De overkoepelende noemer van de drie sterke en op zichzelf staande merken, Eleonora, By-Boo en Sevn. Samen bieden de merken een compleet interieuraanbod die elkaar aanvullen en versterken. Waar Eleonora met kasten, tafels en zitmeubelen samen met de modulaire banken en fauteuils van Sevn een goede basis vormen, biedt By-Boo een ruim aanbod aan woonaccessoires waarmee je eigenheid creëert in je interieur. Met de toevoeging van Urban Cotton verbreden we dat aanbod met een breed scala aan wanddecoratie. ‘’Het Dutch Interior Experience Center in Barneveld is daarbij, voor winkelier en particulier, een inspiratiebron op het gebied van interieurtrends en styling. En dé plek om de complete collectie van alle merken te beleven.’’