Vakmanschap en design in een prachtige serie tafels gemaakt van restproducten

Table du Sud en Art in Return hebbend e handen ineen geslagen.

”Bij alles dat Table du Sud doet staat kwaliteit, design, maatwerk, gebruiksvriendelijkheid, maar ook duurzaamheid voorop.” Deze kernwaarden deelt kunstinitiatief Art in Return waardoor er een perfecte samenwerking is ontstaan, resulterend in een prachtige serie tafels gemaakt van restproducten.

Met de gedachte ‘I create to live with a full heart and not a full pocket’ is het Art in Return concept geboren waarbij, zoals de naam al aangeeft, kunstwerken geruild worden tegen bijna alles wat inspirerend, mooi of leuk is in het leven. Wanneer interieurmerk Table du Sud voorbij komt met de vraag om een tafel te ontwerpen met als uitgangspunt de vormen uit de Art in Return kunstwerken, is er direct een match.

‘Tijdens de introductie in de Table du Sud werkplaats in Heeze, zag ik de restvormen van een ovale tafel, precies zoals de vormen uit mijn artworks. En wat is er duurzamer om de restvormen opnieuw te gebruiken in het ontwerp.van de tafel’ – Art in Return.

De Table du Sud x Art in Return-serie bestaat uit een eet- en salontafel met ronde vormen en bijzondere tafelpoten die matchen met het speciale kunstwerk dat in ‘return’ is gemaakt. Daarnaast is er een ‘return’ voor het milieu door het gebruik van restmaterialen maar ook door bij elke drie verkochte tafels een boom terug te planten met het oog op het behoud van een duurzaam milieu.

‘Doordat Art in Return ook staat voor vakmanschap en design is er een hele mooie serie tijdloze designtafels uit voort gekomen. Daarnaast denken we beiden na over duurzame oplossingen waarbij we restproducten hergebruiken, kwalitatieve materialen gebruiken en het custom made aanbieden waardoor er geen overstock ontstaat’ – Table du Sud.

De serie tafels bestaan uit een eettafel en salontafel en worden geleverd in de twee kleuren Deep Black en Ultra Matte lak. De tafels zijn gemaakt van Frans eikenhout, verkrijgbaar in verschillende opties, zodat de tafel precies aan persoonlijke wensen kan worden afgestemd.

Over Table du Sud
Table du Sud is vooral bekend door de tafels op maat die worden gemaakt in de eigen werkplaats in Heeze door ambachtslieden met echte passie voor het vak. Deze werkplaats wordt ook wel ‘Het kloppende hart van Table du Sud’ genoemd en is opgericht door twee jonge broers die het avontuur begonnen met een bartafel in de schuur van hun ouders. Binnen zeven jaar is het bedrijf uitgegroeid tot een bedrijf van formaat met meer dan 100 werknemers en een omzet van 16 miljoen in 2021. Daarnaast biedt het merk een groot aanvullend assortiment meubels.

Naast kwaliteit, design, maatwerk en gebruiksvriendelijkheid is duurzaamheid een belangrijke pijler voor Table du Sud. Zo koopt het bedrijf alleen in bij partijen met de juiste duurzaamheidskenmerken en werkt het samen met samen met Trees for All, een stichting die CO2 compenseert en nieuwe bomen plant. De energie voor de bedrijfsvoering wordt, door de plaatsing van 1.800 zonnepanelen op het dak van het hoofdkantoor, duurzaam verkregen.