In aanvulling op het uitgebreide beursverslag in de editie van Interior Business Magazine die 18 maart verscheen volgt hier een aanvullende indruk van de voorjaarsbeurs in De Woonindustrie (DWI) in Nieuwegein. De foto bovenaan toont een deel van de showroom van DTP Home.

Het Deense merk Skovby is een familiebedrijf dat sinds 1933 meubelen maakt en inmiddels door de derde generatie wordt geleid. In Nieuwegein toonde de fabrikant Curve, een serie dressoirs en vitrinekasten met een gebogen front (vandaar de naam). Ook nieuw: #SM 46 eetkamerstoelen, #SM 126 eettafel met dubbele extensie (wat internationaal blijkbaar bekend staat als een Dutch Extension) waarbij het fineer van het blad perfect aansluit op de uitklap delen en de #SM 47 gestoffeerde stoel. Omdat de meubelbeurs in Stockholm ook niet is doorgegaan heeft Skovby een huisshow gehouden, met veel succes. Ook in DWI is er volop belangstelling voor dit programma, aldus Martin van Nederkassel, Sales Manager Benelux van Skovby (foto hierboven).

Marco Barbuio van BXB Agenturen erkent dat het rustig is op de eerste dinsdag, maar heeft een goede maandag achter de rug. Zijn merken en de eigen kleden van Loop Carpets vallen op binnen het aanbod in Nieuwegein en vallen in de smaak. Ook bij Mobitec (foto hierboven) vindt men de relatieve rust niet verontrustend. De Belgische fabrikant heeft zeer goed gedraaid de afgelopen maanden, ook op de Meubelbeurs Brussel, en de zondag en de maandag waren ongeveer wat men had verwacht. Ook hier is het adagium: iedere klant die de moeite neemt om wel te komen is interessanter dan zij die dit niet doen. En terecht.

Voorbeelden van nieuwkomers in Nieuwegein zijn dBodhi (hierboven) en jankurtz. De eerste is eigenlijk geen nieuwkomer want maakte voorheen deel uit van het programma van DTP Home. Maar de wegen zijn inmiddels gescheiden en dBodhi had nu voor het eerst een eigen stand naast de ingang van DWI. Het merk produceert een breed aanbod aan meubelen, bedden, verlichting, wanddecoratie en accessoires in Indonesië met hergebruikt teakhout als basis. Het bedrijf neemt het ecologische aspect van de productie zeer serieus: naast hergebruikt teakhout uit oude huizen en dergelijke gebruikt men zuiver natuurlijke materialen als bananenbladeren en nerven van kokosbladeren voor de tijdloze ontwerpen van de meubelen. Ook de catalogi worden op gerecycled karton met milieuvriendelijke inkt gedrukt. Voorlichten over waar het vandaan komt en hoe het wordt gemaakt is een wezenlijk onderdeel van de verkoop en gebeurt via video’s. Een combinatie van commercieel en duurzaam, aldus de mensen van DBodhi.

Het Duitse merk jankurtz (hierboven) is van oorsprong een producent van outdoor meubilair, waarvan ook een paar voorbeelden te zien zijn op de stand. Het bedrijf maakt nu de stap naar het interieur en kiest daarbij voor sideboards, bureaus en stoelen met een speelse belijning uit mooie materialen. Een solide ogend gebogen sideboard oogt massief maar blijkt vederlicht te zijn. Het mooie bureautje nara is elegant en toch niet popperig. Eetkamerstoel charles cane heeft een halfronde rug en zit gewoon goed. De tafels, banken en krukken van het merk zijn vaak strak gelijnd, maar niet streng. Het materiaalgebruik is natuurlijk.

Zo was er weer voldoende aan nieuwe collecties te zien in Nieuwegein. Op 28 maart en op 4 april zijn de collecties opnieuw te bewonderen tijdens de ‘Spring Marketdays’.