Ook op deze maandag was De Woonindustrie (DWI) weer geopend voor het vakpubliek. Jan Hogenkamp namens het centrum in Nieuwegein: “Om de collega bij de receptie letterlijk te citeren: het was een heerlijke dag.”

“Echt meer bezoekers dan boven onze verwachting! Exposanten hebben deze dag goed opgepakt door het uitgebreid aan te kondigen, maar wel met inachtneming van de normen die nu gelden. Tot een uur of drie, half vier liep het echt lekker door, op alle afdelingen, zo hoor ik van de exposanten en ik heb het zelf ook zo ervaren. We hebben iedereen opgeroepen om zich bij ons of bij de exposanten aan te melden van tevoren en dat is prima verlopen. Er was een flink aantal rechtstreekse afspraken met exposanten.”

“We konden helaas geen catering bieden, zelfs geen kopje koffie. Dat zijn nu eenmaal de regels, maar iedereen heeft daar begrip voor. Ik zag ook dat overal de anderhalve meter afstand tussen mensen werd gerespecteerd. Overal is handgel en zijn er tissues. We hebben posters opgehangen waar de regels ook duidelijk worden gemaakt. Op de toiletten roepen we extra op: schuif de handdoek in de automaat echt door naar een schoon gedeelte. Denk aan elkaar. En daar houdt men zich aan.”

“Ik merk dat mensen weer meer op pad gaan voor de inrichting van hun huis en dat beamen de bezoekers en de exposanten ook. De eerste weken van de lockdown was het vooral de tuin die aandacht kreeg, nu is het huis aan de beurt. Ook de afdeling met accessoires had een goede aanloop van bezoekers vandaag, de beddenafdeling had ook meer belangstelling dan op eerdere momenten. Ik denk dat veel mensen dit jaar niet meer op zomervakantie gaan en dan sneller zullen kiezen voor een nieuwe bank of een nieuw bed.”

“Afspraken met exposanten voor de rest van de week loopt, voor zover wij daar inzicht in hebben, ook goed. Mooi voorbeeld: Mobitec had afgelopen vrijdag drie afspraken achter elkaar. Daar waren ze heel blij mee, en wij dus ook. Maar we zijn ons ook bewust van de dip in de vraag van de afgelopen weken, daar krijgt de hele branche nog mee te maken de komende tijd. De orders van vandaag komen pas daarna weer terug in de omzet.”

“Wanneer we verder kijken, naar september, dan heb ik al eerder gezegd: wij zijn als centrum een goed alternatief voor de andere, ook internationae, najaarsbeurzen die misschien niet doorgaan. Wij zijn niet afhankelijk van een hal die we moeten huren, we hebben een eigen plek. Mocht onze eigen Najaarsbeurs niet doorgaan op de aangekondigde datum,, dan kunnen we het evenement eenvoudig een paar dagen opschuiven of verdelen over enkele weken. Maar zover komt het hopelijk niet. Vandaag was een prima dag en hopelijk is dit de komende maandagen ook zo!”